RF hakkında neredeyse sıfır bilgisi olan birisi olarak soruyorum bu soruları, cahilliğimi mazur görünüz
300kw güç yayabilen bir anten (antenlerin gücü sanırım kw ile ifade ediliyor?) yanında duran bir insana hiç mi zarar vermiyor? radyasyon iyonize olmasa bile mesela senin içinden 300kw 100mhz dalga geçiyor, organlarını ısıtıp mangal yapması gerekmez mi?
ayrıca bu radyo dalgaları ve yüksek frekans konuları bana hep "witchcraft" gibi gelmiştir, üzerine kafa yormasam bile elektronikle alakalı üstünkörü okuduğum bir şey hakkında bir bilgim olabiliyor, fakat bu konularda bunu yapamıyorum, mesela çok basit bir soru, 10 kişi 20mhz bandında haberleşiyor, hepsinin mesajı birbirine girmeyecek mi? veya mesela birisi 20mhzdeyken birisi 20.001mhz'de falan mı haberleşiyor?
eger oyleyse bu radyo dalgalari bu kadar mukemmel mi? 20mhzdeki adamin konusmasi neden 20.001mhze kaymıyor? aradaki 5000km atmosfer bunu değiştirmiyor mu? yavaşlamıyor mu yani bu dalgalar?
ornegin 100mhzde radyo yayini yapan bir kule olsun, trafikte akiyoruz, yanimizdaki araba 100mhzdeki radyoyu dinliyor, bizim de arabamizin uzerinde ayni frekansta dalga yayabilecek bir sistem var, yanimizdaki arabanin dinledigi sinyali kendiminkiyle degistirmem yeterli anten gucune sahip oldugumda mumkun mu?
mesela karayollari "sanırım" dedigim sekilde tünellerde belirli radyo frekanslarini bir ikaz bandına ceviriyor ve giriste tabelalarda mesela radyonuzda şu frekansi aciniz tunelden cikana kadar falan diye, yoksa başka bir olayı mı var?