Evet çok küçük. Sadece mecbur olduğun yerlerde 10mil yol kullanırım, ardından 12-15mile geçiyorum. 10mil'de yazıcı baskısı, toner transfer, kağıdı ayırmak, asite atmak arka arkaya hepsinin kusursuz olmasını gerektiriyor, başarı şansı düşük olur.sizce 10 mil cok mu kucuk?
Ben bu ütü yöntemi ile baskı yapmadım.Evde pcb yapanlar, spesifik olarak utu methodunu kullananlar (diger methodlari kullananlarin cevaplarini da merak ediyorum). yaptiginiz pcblerde minimum yol kalinligi kac mil'di ? sizce 10 mil cok mu kucuk?
Bütün gezegenleri aynı hizada denk getirdiğin zaman oluyor abi. Asidie atmadan önce birkaç kere baskıyı temizleyip baştan toner transferi yapmak gerekebiliyor.0.5mm kurşun kalem ucun yarısı. Yapışmama sorunu olabilir.
Yapılacak modifikasyon ne olur? Sıcaklık mı, mekanik aksam mı pcb için?ütü ile olmuyor. ütünün termostatı çok geniş bir aralıkta salınıyor ve basıncı dengeli aktarabilmek çok zor. en temiz-ekonomik yol bir pvc makinasını modifiye etmek. bu yönemler çok düzgün ve tekrarlanabilir sonuçlar elde ediliyor.
modifikasyon çok basit. istersen pid bir sıcaklık kontrolu eklersin ya da içindeki termik röleyi 150-160-170 derece gibi irkaç model satın alıp test ederek doğru ısıyı bulabilirsin.Yapılacak modifikasyon ne olur? Sıcaklık mı, mekanik aksam mı pcb için?
Ütüye elim alıştı benim, yumuşak bir kağıt havlu üzerinden ütülüyorum iyi oluyor. Hizalama yapar yapmaz bant vb. Kullanmadan uygulayabiliyorum.
https://www.trendyol.com/olympia/a240-laminasyon-makinesi-ve-giyotin-makinesi-p-7123674 bunda giyotin de varmış, böyle bir şey modlanır mı acaba? Sizin makine nasıl?