Kısırlı Yada Çiğ Köfteli Altın Günü

Altının ucuzluğundan değil.
Zaten şimdiki kadar elektronik yaygın bir alan değildi.
Şimdi ota poha elektronik yamanıyor.
O sebeple malzemelerde ucuz değildi.
Ayrıca malzemelere tanımlı ömür konmuyordu da.

Ömür tanımlama hep ampul ile başladı.
Asla patlamayan ampuller yüzünden bugünkü ömrü sınırlı olan herşey.
Altın kaplama olanlar şimdilerde ya military yada space (Radiation tolerant) üründür.
Cep telefonlarının PCB leri halen altın kaplamadır.
Benim anlamadığım şey korozyonu önlemek için oksijen ile irtibat kesmek yeterli değil mi? Çakalım üstüne sprey verniği. Öyle niye olmuyor?

Benim anlamadığım şey korozyonu önlemek için oksijen ile irtibat kesmek yeterli değil mi? Çakalım üstüne sprey verniği. Öyle niye olmuyor?
Onunda bir ömrü war sonuçta. Sınırsız bir ömre sahip vernik yok.
UV yada özellikle kendisinin çevre etkisiyle bozulması çatlaması vs. sözkonusu.
Petrol türevi moleküler plastik maddelerin düşmanı ısı ve UV ışımadır.

Altın oksijen ile temas ettiği anda paslanır. Ancak şöyle bir şey var altın pası altını korur. Bir nevi kalkan oluşturur. Bu da korozyona karşı koruma amaçlı altın kaplamanın tercih edilmesinin başlıca nedenidir.

Onunda bir ömrü war sonuçta. Sınırsız bir ömre sahip vernik yok.
UV yada özellikle kendisinin çevre etkisiyle bozulması çatlaması vs. sözkonusu.
Petrol türevi moleküler plastik maddelerin düşmanı ısı ve UV ışımadır.
Bu forumda ki mesajları okudukça kendi cehaletimden utanıyorum sürekli. Neyse en azından adam olmaya istidadımız var.
- Cingöz Recai filminden bir replik - Arkasından hahahaaha diye kahkaha da şart.

Altın oksijen ile temas ettiği anda paslanır. Ancak şöyle bir şey var altın pası altını korur. Bir nevi kalkan oluşturur. Bu da korozyona karşı koruma amaçlı altın kaplamanın tercih edilmesinin başlıca nedenidir.
Bu dediğinin tam karşılığı aluminyum. Hemen temas anında hızlı okside olmaz ama çok ince bir oksit tabakası oluşturup içerideki moleküllerin oksitlenmesini engeller. Ortam ısısı arttıkça oksitlenme de hızlanır. Bu yüzden aluminyuma lehim yapılması çok çok zor.
Gazaltı sistemlerle kaynak yapılır o yüzden.

Soylular siradan insanlarla muhatap olmazlar. Metal ve gazlarin da digerleri ile muhatap olmayanlarina soy metal/gaz demisler.

Altinin hakkindan civa geliyor. Muhtemelen bir kac element daha vardir.

Havyanın gücünün yetebileceği alüminyum yüzeylere aşağıdaki teknik ile lehim yapıyorum.

Lehim yapılacak noktayı kalın bir pasta tabakası ile kaplıyorum.
İnce uçlu bir neşter vb ile pasta içerisinde alüminyum yüzeyi kazıyorum. Pasta yeni ortaya çıkan temiz alanın hava ile temasını kesiyor.
Çok sıcak bir havya ve yeterli miktarda lehim teli ile makul seviyede tutunma mukavemeti yakalıyorum.

15 Milyon Euro tazminat ödeyip memleketten teknik direktör göndermişiz . Gene zenginin malı züğürdün çenesini yorar ve bu ne biçim para yahu demezsem içimde kalır .

Sabah sabah yolda giderken önüme yerde yarısı kullanılmış bir paket cırt çıktı. Allah'ım yarabbim beni mi deniyor acaba? Millet para bulur, bize cırt çıkıyor.

Son düzenleme:
Bugün iki ihtiyarı konuşurken duydum. Bilmem nerde çıkıkçı varmış. Beldeki fıtıkları tam yerine! oturtuyormuş. Herhalde MR la önce kontrol ediyor üstadımız. Allah toplumca bize akıl fikir versin. Millet felç olacak haberi yok.

Bugün iki ihtiyarı konuşurken duydum. Bilmem nerde çıkıkçı varmış. Beldeki fıtıkları tam yerine! oturtuyormuş. Herhalde MR la önce kontrol ediyor üstadımız. Allah toplumca bize akıl fikir versin. Millet felç olacak haberi yok.
İki olayla karşılaştım.
İlki abimin bel ağrısı vardı. Burdur'un köylerinden birinde bir adama gitti. Adamla biraz muhabbet edip sonra masaj yaptırmış.
Adam askerde paraşütle atlama sırasında sakatlanan askerlerin tedavisinde çalışmış gençliğinde. Her türlü vaka ile karşılaştığı için bilgisi ve becerisi ile abimin bel ağrısını bir süre rahatlatmıştı.
Diğerinde yengem boyun fıtığı şikayeti ile masaj salonuna gitti. Öncesinde MR, röntgen vb çekildi. Masajı yapacak olan kişi aynen şunu söylemiş: "Sırtınıza deneme amaçlı masaj yapayım size doktorun verdiği raporu söyleyeyim" masajı yapıyor ve fizik tedavi Dr yazdığı raporda sıkıntılı olan omurların hepsini tek tek saymış.
Sözün özü kırık çıkıkçı olayında %100 karşı değilim. Eğer bilgili ve mesleki tecrübesi varsa bazen doktordan daha faydalı olabiliyor. Ama bel fıtığı için Van, Bitlis ve Antalya'da aynı telefon numarasının yazması garip gelmişti. Demek ki bayağı ün kazanmış.
Ama piyasada kasap çok. Karşılaştığım örnekler muhtemelen ekstrem örnekler.

İki olayla karşılaştım.
İlki abimin bel ağrısı vardı. Burdur'un köylerinden birinde bir adama gitti. Adamla biraz muhabbet edip sonra masaj yaptırmış.
Adam askerde paraşütle atlama sırasında sakatlanan askerlerin tedavisinde çalışmış gençliğinde. Her türlü vaka ile karşılaştığı için bilgisi ve becerisi ile abimin bel ağrısını bir süre rahatlatmıştı.
Diğerinde yengem boyun fıtığı şikayeti ile masaj salonuna gitti. Öncesinde MR, röntgen vb çekildi. Masajı yapacak olan kişi aynen şunu söylemiş: "Sırtınıza deneme amaçlı masaj yapayım size doktorun verdiği raporu söyleyeyim" masajı yapıyor ve fizik tedavi Dr yazdığı raporda sıkıntılı olan omurların hepsini tek tek saymış.
Sözün özü kırık çıkıkçı olayında %100 karşı değilim. Eğer bilgili ve mesleki tecrübesi varsa bazen doktordan daha faydalı olabiliyor. Ama bel fıtığı için Van, Bitlis ve Antalya'da aynı telefon numarasının yazması garip gelmişti. Demek ki bayağı ün kazanmış.
Ama piyasada kasap çok. Karşılaştığım örnekler muhtemelen ekstrem örnekler.
Bu konuda sizinle aynı düşünmüyorum ustam . Nasıl deforme olmuş bir rulman keçesinden hayır gelmiyorsa fıtıklaşmış bir diskten de hayır gelmez . Onu sevmekle , okşamakla , çekiştirmekle , bastırmakla , itelemekle eski haline getireceğini , yerine monte edeceğini iddia edenler ya cehaletten bu işi yapıyor ya da kazanç kapısı olduğu için bu işi yapıyor . Alternatif tıbbın her türüne eyvallah ama bu alternatif üretilebilecek bir tıp dalı değil.

Bu konuda sizinle aynı düşünmüyorum ustam . Nasıl deforme olmuş bir rulman keçesinden hayır gelmiyorsa fıtıklaşmış bir diskten de hayır gelmez . Onu sevmekle , okşamakla , çekiştirmekle , bastırmakla , itelemekle eski haline getireceğini , yerine monte edeceğini iddia edenler ya cehaletten bu işi yapıyor ya da kazanç kapısı olduğu için bu işi yapıyor . Alternatif tıbbın her türüne eyvallah ama bu alternatif üretilebilecek bir tıp dalı değil.
Fizik tedavi nolaki o zaman..?
Fıtık dediğimiz şey her zaman geri alıamaz türden değildir.
Dişinizi kullanmadığınızda damak dişi yukarı iteler ve diş uzaması denen rahatsızlığa sebep olur.
Kullandığınızda ise çok ızdırap verir. Geri dönülmez noktaya gelmemişse o dişlerle çiğnemek dişi yeniden yerne oturtur.
Fıtıkta hep böyledir.
Uygunsuz yastık ve duruş sebebi ile (Özellikle yoğun bilgisayar kullananlarda) boyun fıtığı oluşur. Boyun omurları arasındaki doku yol bulup sinire doğru yürümeye başlar.
Vaktinde fiziksel hareketlerle antreman yaparsanız doku zaman içinde geriye çekilir. Ancak dışarıdan negatif basınçla bu iş dahada kolaylaşır hale gelir.
Yani hem karın tok hemde ekmek bütün olamıyor azizim..
İşinin erbabı neyi nasıl yaparsa ne olacağını biliyor.

Ancak ağır kaldırarak kasık yırtıkları nedeniyle oluşan fıtık maalesef fizik tedavi ile düzelmez.
Kesip biçip yamamak gerekir.

Fizik tedavi nolaki o zaman..?
Fıtık dediğimiz şey her zaman geri alıamaz türden değildir.
Fizik tedavi dönülmez akşamın ufkuna gelmiş güneşi çevirmiyor malesef hocam. Giden bir sürü arkadaşım var fıtık yüzünden . Ancak dönemsel rahatlama sağlıyor . Hain nöbette bekliyor fıtıklar . En ufak ihmalde 5 e 10 kalas gibi kitlenip kalıyorsun . Fıtığın düzelmesi falan hikaye .
22 yaşındaki diş hekimliği okurken sürekli eğilmiş biçimde çalışmak zorunda kalan ve bu yüzden bel fıtığı olan gencecik akrabamızı geçen sene ameliyat ettirdik .
Doktorların tavsiyesi de şu ki ağrılara dayanabildiğin sürece ve idrar kaçırma gibi yan etkiler başlamadıkça ameliyat olma .

Forum istatistikleri

Konular
8,318
Üyeler
3,298
Son üye
PiriReis48

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back