Şöyle 2x12v trafo var elimde. Teypden söktüm. Kaset çaları döndürüp, radyo çalabildiğine göre 2 tane zımbırtıyı besler heralde.
1733 eklentisine bak
Silicon Chip dergisinin son 2 (Ekim-Kasım 2019) ayında 0-45V 0-8A ayarlı güç kaynağı projesi var. Aralık ayında da projenin son bölümünü (toplamda 3 bölümde yayınlanacak) paylaşacaklar. Onu bir incelemeni tavsiye ederim. Ben bir iki ekran görüntüsü göndereyim.
Silicon Chip dergisinin son 2 (Ekim-Kasım 2019) ayında 0-45V 0-8A ayarlı güç kaynağı projesi var. Aralık ayında da projenin son bölümünü (toplamda 3 bölümde yayınlanacak) paylaşacaklar. Onu bir incelemeni tavsiye ederim. Ben bir iki ekran görüntüsü göndereyim.
Kendimiz mi çizicez yoksa hazır veriyorlar mı?Silicon Chip dergisinin son 2 (Ekim-Kasım 2019) ayında 0-45V 0-8A ayarlı güç kaynağı projesi var. Aralık ayında da projenin son bölümünü (toplamda 3 bölümde yayınlanacak) paylaşacaklar. Onu bir incelemeni tavsiye ederim. Ben bir iki ekran görüntüsü göndereyim.
1735 eklentisine bak
Genel şema
1736 eklentisine bak
Bu da tam versiyonu
1737 eklentisine bak
Bu da PCB
1738 eklentisine bak
1739 eklentisine bak
Yok abi o ameliyat olmaz. Bu tür trafoların zamanla içindeki malzeme kuruyor. Elledin mi kum gibi dökülüyor. Direnç.net dekini alırım ben.Sekonderler ayrı değil Gökhan. Eğer ameliyatla ayırabilirsen olur, yoksa olmaz.
PCB çizimini genelde paylaşıyorlar. Malzeme listesi de son sayıda mevcut. Bu dergide hobiciler için baştan sona tasarımlar veriliyor. O yüzden son sayıda vereceklerdir diye düşünüyorum. Üretebilirim dersen PCB çift taraflı ya da çizimi bilgisayara aktarıp graber dosyası ile Çin'den 2 dolara 5-10 tane sipariş verebilirsin.Kendimiz mi çizicez yoksa hazır veriyorlar mı?
Çizim kolay. Av Mevsimi içinde geçen replikten alıntı yapayım; Bakış açını değiştirip kutuya cihazı sığdırmak yerine cihaza kutu yapmayı deneBen bunu çizmeye kalksam bu resimdeki kadar modüler çizemem. Ayrıca kutuya da sığdıramam.
Yalnız dergi ingilizce galiba? Projeyi yapmada sıkıntı yaşamam ama okuma konusunda sıfırımPCB çizimini genelde paylaşıyorlar. Malzeme listesi de son sayıda mevcut. Bu dergide hobiciler için baştan sona tasarımlar veriliyor. O yüzden son sayıda vereceklerdir diye düşünüyorum. Üretebilirim dersen PCB çift taraflı ya da çizimi bilgisayara aktarıp graber dosyası ile Çin'den 2 dolara 5-10 tane sipariş verebilirsin.
Çizim kolay. Av Mevsimi içinde geçen replikten alıntı yapayım; Bakış açını değiştirip kutuya cihazı sığdırmak yerine cihaza kutu yapmayı dene
2N3055 var elimde şapkalı dediğin 4 tane.YİNE TARİF EDİYORUM.
1749 eklentisine bak
Kutunun arkası 4 köşe kesilecektir. Bu deliğin ebatları kullanılacak soğutucuya bağlıdır.
Soğutucu arkadan arka panele vidalanacak şekilde ayarlanacaktır.
Verilen ölçülere göre tahmini olarak 10cm ye 8cm kadar bir plaket kullanabilme şansımız olacaktır.
Bu büyüklükteki bir plakete bizim devremiz rahatlıkla sığacaktır.
Plaket arka panele dikey olarak yerleştirileceği için kutunun geri kalan kısmı boş kalacaktır.
Bu boşluğa hem büyük trafo hem de gösterge trafosu rahatlıkla sığacaktır.
Yok abi ben o kutuyu keseceksem eğer hakkı neyse onu takayım.2N3055 ler bu devrede kullanılmaz.
Yüksek akım kazançlı ve yüksek power dissipation transistörler gerekli.
Benim devrede kullanılan MJ15004 ler ortalama 125 hfe ye sahip ve 250W güç harcamasına sahip transistörlerdir.
İlla MJ kullanmak zorunluluğun yok tabii. Ancak akım kazancı yüksek ve güçlü bir transistör haliyle şarttır.
Gıcıklık olsun diye 4 adet senin ELVİS amplideki BD transistörlerden kullanabilirsin bile.
Her birisi için ortalama 1A akım öngörürsek toplamda devreden 5A çekebilirsin.
Tabii ki tek transistörü montajlamak ile 4 küçük transistörü montajlamak farklıdır. İşçiliği artıracaktır.