1.5 A ve 2A adaptorler kac m led yakabilirler?

theoderic

Yeni Üye
3m, 5m uzunlugu olan 12V iki led seridim var. Ikisini de ayri ayri yakmak icin kacar amperlik adaptorler almaliyim?

Şerid led in ambalajı üzerinde yazar paket için kaç amper gerektiği.

Örnek : Metre başına 1 amper gerekir yazıyor. Sen ayrı aryrı kullanmak istiyor isen ikisinide 12v/5A alabilrisin.

1623235623186.png

Cok tesekkurler. Benimki de metrede 1A tuketim yapiyormus. Peki 5A ile 5metre yakmak mumkun olur mu? Internette amperden daha az metre kullanin gibi bi sey okumustum. Ornegin, 5A bir adaptor icin 5m led kullanmak pek saglikli degil gibi.

Evet sağlıklı değil. limitlerde kullanmamalı.

5 amper için 7.5 amper ve üzeri kullanın.

Cok tesekkurler. Benimki de metrede 1A tuketim yapiyormus. Peki 5A ile 5metre yakmak mumkun olur mu? Internette amperden daha az metre kullanin gibi bi sey okumustum. Ornegin, 5A bir adaptor icin 5m led kullanmak pek saglikli degil gibi.
Minimum 1-2 A yüksek değerde adaptör tercih etmelisin uç değerlerde hem led hem de adaptör aşırı ısınma yapar ledlerin ömrü daha kısa olur

Forum istatistikleri

Konular
8,002
Üyeler
3,191
Son üye
iclal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back