12V-1A Güç kaynağı tasarımı

hsndmir

Üye
Merhabalar 0-12V - 0-1A akım ve gerilim ayarlı güç kaynağı tasarımım için böyle bir devre kurdum. Devreyi fiziken de kurmam gerekli çıkışta yük direnci olarak 10ohm kullandım fakat 1A in üzerinde bir akım cekiyorum bu direnc bu akıma ve ısıya dayanmayacak bu yük direnci yerine cıkışa ne bağlayabilirim. Diyotları gerilim düşümü için kullanıyorum, uygun mudur yoksa değiştirmem gerekli mi? Bir de diğer elemanlarla ilgili bir sorun var mı varsa nedir?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-05-10 152055.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-10 152055.png
    44.8 KB · Görüntüleme: 30
Wattlı dirençler var. Bunlardan sizin için uygun olanını kullanabilirsiniz. Veya araba sinyal ve park lambalarıda bu işler için (yük olarak akım çekmek için) kullanılabilir.

Örnek direnç:

Devrenizdeki soldaki lm338 ile hazırlamış olduğunuz gerilim ayarlı regülatör kısmı çalışır.

Ancak sağdaki diyotlarsan sonraki devreyi sanırım akım kontrolü için düşündünüz ama çalışmasını anlayamadım.

Sizde 1 amper hem akım hem gerilim ayarı olan bir devre mi lazım? Akım ayarı akım limitleme mi olacak?

Yük için kullanacağınız direnc 12 voltta 1 amper mi çekmek istiyorsunuz?

Forum istatistikleri

Konular
7,727
Üyeler
3,119
Son üye
İsmail16

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back