220V AC akim sinirlayici

hakan8470

abantu
Sehir sebekesi ile kullandigim alet arasina bir cihaz koymaliyim, bu cihaz akimi sinirlandirmali. Ornegin ben 2A demeliyim. O 2A gecememeli. Belki dimmer mantigi olabilir ama bunun icin bir sey gelistirilmistir dedim.

Ben akim sinirlayici diye aratinca sanirim bulduklarim sigorta gibi calisiyor. Ama ben elektrigi kessin istemiyorum, akimi benim sinirladigim yerde tutsun istiyorum. Bu mumkun mu , bunun icin bildiginiz cihaz var mi?

NTC cekilen ilk akimi sinirlandirmak icin calisir. Devreye ilk elektrik baglandiginda akimi sinirlandirir, isindikca direnci duser ve normal akim vermeye baslar. NTC nin daha hassasi nasil olur bilmiyorum ama , derdim ayarladigim akimdan daha fazla cekilmek istediginde , yok arkadas sana akim al bu 2A i calis , benden bu kadar demeli.

NTC cekilen ilk akimi sinirlandirmak icin calisir. Devreye ilk elektrik baglandiginda akimi sinirlandirir, isindikca direnci duser ve normal akim vermeye baslar. NTC nin daha hassasi nasil olur bilmiyorum ama , derdim ayarladigim akimdan daha fazla cekilmek istediginde , yok arkadas sana akim al bu 2A i calis , benden bu kadar demeli.
Akkor filamentli lamba kullan.
Eskiden tamirciler kullanırdı. :)
Isındıkça direnci artıyor.
Ama kaç wattlık lamba kullanılacağını hesaplaması zor.
Elinde osiloskopu olan birisi lambanın akım direnç eğrisini çıkarması lazım. :)

Istedigin mumkun, ancak ucuz bir cozum olmayacaktir.

Eger overshoot durumu hic olmasin denirse isler iyice zorlasir.

Son düzenleme:
Akımı sınırlamak demek gerilimle oynamak demek servo kontrollü bir varyak akım sensörü ve kontrol işini yapacak bir denetleyici ile mümkün ama değecek mi ?

Bir seri kondansatör de akımı sınırlamak mümkün Ama nekadar sağlıklı olur nekadar akıma ihtiyaciniz var ne amaçla kullanılacak vs bilmek gerek

DC akım ayarlı güç kaynağının AC versiyonu lazım size. Bir ara @taydin konusunu açmıştı. Böbreği gözden çıkarın almaya niyetiniz varsa. Fiyatları can yakacak cinsten.

Aşağıda link var.

1715936801673.png

Akımı sınırlamak demek gerilimle oynamak demek servo kontrollü bir varyak akım sensörü ve kontrol işini yapacak bir denetleyici ile mümkün ama değecek mi ?

Bir seri kondansatör de akımı sınırlamak mümkün Ama nekadar sağlıklı olur nekadar akıma ihtiyaciniz var ne amaçla kullanılacak vs bilmek gerek
2A yeterli ama ben degistirsem cok daha tatli olur.

DC akım ayarlı güç kaynağının AC versiyonu lazım size. Bir ara @taydin konusunu açmıştı. Böbreği gözden çıkarın almaya niyetiniz varsa. Fiyatları can yakacak cinsten.

Aşağıda link var.

33722 eklentisine bak
yok abi timuru karıştırmayalım böbrek de yetmez sonra :)

@hakan8470 " NTC cekilen ilk akimi sinirlandirmak icin calisir. "

Denedin mi?

Burada biraz anlatmis, NTC yi yanlis anlamis olabilir misiniz?

Burdan devam edelim abilerim

Aşağıda link var.

33722 eklentisine bak
Abi sen zaten mirasci olarak tam da taydin abiye benzemissin :gulus2: Gerci taydin abi senin mesaji gorunce bu benide sollamis derse sasmam :katil1:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,949
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back