Trafo ile olur. Giris 3 faz olacak cikis tek faz. Guc 3 kva.
3 fazdan 1 faza trafo nasıl bir şey prensip çizimi vs. var mı? Çıkış hangi fazın dalga formunu alacak... Kafam basmadı olaya...
3 fazı120 derece ile toplayabiliyor musun?MATLAB'de iki tane 400 Hz sinüsoid üretiyorum (kırmızı ve mavi eğri). Birisi diğerine göre 120[CHAR]deg[/CHAR] faz farklı. Sonra da bu iki eğrinin toplamını görüntülüyorum (sarı eğri)
6268 eklentisine bak
3 fazı120 derece ile toplayabiliyor musun?
MATLAB'de iki tane 400 Hz sinüsoid üretiyorum (kırmızı ve mavi eğri). Birisi diğerine göre 120[CHAR]deg[/CHAR] faz farklı. Sonra da bu iki eğrinin toplamını görüntülüyorum (sarı eğri)
6268 eklentisine bak
Tamam işte 1 sinüs çıksın bence ortada bir kazanç yok...Toplarsın. İşte neticede bir sinüs çıkıyor
Okulda AC güç kaynakları var,çıkış voltajı ayarlı ve akım sınırlama özellikli.3 faz veya 1 faz çıkış üretiyor.Ama 3 faz iken verebildiği güç 1 faz gücün 3 katı.Proje olarak bir inverter yapacağız ve 1 faz gücü yeterli değil ve üc fazın toplamının gücünü kullanmak istiyoruz.Birde olayın geneline bakmak lazım böyle bir duruma pratikte ne zaman ihtiyaç olur hiç düşünemiyorum...