Bir iyi bir kötü haberim var.
İyi haber sabah panoda çalışırken sağlam bir şekilde çarpıldım ama şükür bir şey olmadı.
Kötü haber. Panonun çalıştığım kısmında KAR olmadığı için bu konuya destek olamadım.
Olayıda açıklayayım da benim yaptığım hatayı yapmayın. İki kere düşünün bir kere müdahale edin.
Panoda bir tane şartelin değişmesi gerekiyordu. Fazın tarafının vidasını kontrol kalemi ile açmak istedim ama sıkan vatandaş sanırım şarjlı tornavida ile çok sağlam sıkmış. Gücüm yetmeyince kalın saplı yıldız tornavidamı aldım elime.
Bir yandaki ana sigortanın olduğu panoya yaslanarak kuvvet aldım. Avm içi sıcak olduğundan kısa kollu tişört var üstümde. Kollar çıplak. Sol kolum tamamen çıplak şekilde panoya yaslandım. Artık toprak bağlantısı çok sağlam şekilde tamam.
Sonra asıldım fazdaki vidaya. Adam öyle bir sıkmışki dönmüyor. İyice asılayım filan derken parmağım resimdeki gibi yıldız tornavidanın demir kısmına deyiverdi. Artık faz bağlantısıda tamamlanmış oldu.
O sıradaki şartellerde KAR da yok.
Başladım yıldızları saymaya. Panoda mıknatıs etkisimi yaptı nedir, yapıştı bana bırakmıyor. Ne hikmetse 2-3 saniye içinde fırlattı attı beni.
Arada gülüyorum filan ama siz ciddiye alın. Hala titriyorum mesaj yazarken.
Ben genelde 230v ta parmağım filan değdiğinde daha fazla çarpılma hissi yaşıyordum. Bu sefer çok hissetmedim çarpıldığını. Titreme katsayım çok azdı. Ya panoda yeteri kadar enerji yoktu, yada vücudumun daha büyük bir kısmı ile temas ettiğim için enerji yayılıp çarpma etkisi azaldı. Tabi bunlar hep benim uydurduğum tahminler.
29004 eklentisine bak
Bu arada bir şey dikkatimi çekti.
Tam bilincim kapanacakken kurtuldum çarpılmadan. Anlık bir olay. Gözüm karardı, çarpılmadan kurtuldum, hemen tekrar gözüm açıldı. Bu da aklıma şu soruyu getirdi. Acaba işletim sistemi bilinci kapattığı anda vücut üzerinden geçen akım da kesiliyor mu?
Daha önce böyle bir bilimsel araştırma, deney filan yapılmış mı?
Mesela bir kadavraya, yada yeni ölmüş birine, veyahutda baygın (bilinci kapalı) haldeki birine elektrik verilip üzerinden akım geçiyor mu diye test filan yapılmış mı acaba? Şuan bu sorunun cevabını çok merak ediyorum. Çünkü bilinç kapalıyken vücut akım iletmiyorsa bu gerçekten insan yaradılışıda başka bir kusursuz mekanizma olduğuna işaret ediyor.