3d yazıcı geldi

Camın hala gelmesini bekliyorum. Yazıcıyı gönderirken içindeki malzemeleri koli bandı ile sağa sola yapıştırmışlar. Hatta hızlarını alamayıp eksen raylarına da koli bandı yapıştırmışlar. Tabi o yapışkan da iyice sıvazlanmış. Şimdi mecbur tinerle sildim ve oradaki yağ da gitti.

Kızak yağı var elimde, onunla tekrar yağlamayı düşünüyorum.
 
Nihayet ben de bir tane edindim. Hatta 18650 pil ve şarj yuvasını deneme baskısı olarak aldım. Sonuç muhteşem. Üzerinde cam plaka vardı ve satan kişi kendi alışkanlığı da olan cam kullanmamı tavsiye etti. Fakat şöyle bir durum var cam da olsa mutlaka pritt kullanmak gerekiyormuş. Uzun soluklu baskılarda riske atmamak için. Ancak ben kutusunda gelen orijinal manyetik tablaya heves ettim ve onunla dün geceden beri 6-7 tane farklı çıktı aldım. Hepsi de başarılı oldu. Üzerindeki tabla resimde de görüleceği üzere yıpranmış olduğundan yenisini sipariş ettim.

IMG_20200410_142900.jpg
IMG_20200410_142904.jpg
 
Ooo hayırlı olsun :) Baskı hakkaten çok kaliteli görünüyor. Benim cam hala gelmedi bekliyorum.
 
O yaylı mekanizmayı birbirine yapıştırmadan nasıl yaptı o ilginç Yoksa oralara çok ince destekler attı ve onları sonunda maket bıçağı ile mi kestin?
 
O yaylı mekanizmayı birbirine yapıştırmadan nasıl yaptı o ilginç Yoksa oralara çok ince destekler attı ve onları sonunda maket bıçağı ile mi kestin?
Bu gördüğün hiç dokunulmamış hali. İşin enteresan tarafı söktüğümde de hareket ediyor haldeydi. Hatta beni şok eden başka bir şey daha oldu. Küçük olduğu için hızlı olur diye 3.5mm jak kabı bastım. Tek seferde ve içinde birbiri ile uyumlu sorunsuz çalışan dişli sistemi var. Sabırsız davranıp sondaki kablo desteğini beklemeden iptal ettim. Bu beyaz parça iç içe basılı haldeydi...

Bu arada şimdi benim yazıcıyı aldığım arkadaşla konuştuklarımı düşünce elinde kullanmadığın bir tarayıcı varsa onun camını da senin yazıcıya göre kesip geçici bir süre kullanabilirsin gibi geliyor bana. Bu işte camın çok da bir espirisi yokmuş. Zaten Türkiye de bulacağın camlar mikron seviyesinde düzgün değilmiş, o yüzden pritt basıp yapıştırıyorsun ilk katmanı. Ben yazıcıyı internetten buldum ama adamın patronu benim arkadaşım çıkınca epey bir sohbet ettik. Onun söylediklerine göre söylüyorum. Gözümün önünde cama da 3-4 tane baskı aldı. Ben manyetik tablaya alışmak için bununla başladım.

IMG_20200410_153012.jpg
IMG_20200410_152903.jpg
 
Alt tabla ile ilgili önemli husu baskı yüzeyinin temiz ve iyi yapışacak koşulda olması. Düz cam, kumlu cam, manyetik tabla filan bunlar ve daha fazlası seçenek yani.
 
Bu da dün gece yaptıklarımdan biri. Thingiverse'de ne varsa yazdıracağım bu gidişle o_O

IMG_20200410_154245.jpg
 
Yav şimdi o diş açılmış jak gövdesini görünce tam kafayı yedim :cheeky5:O kadar muntazam dişi nasıl basıyor bu alet? Sıkınca güzel bir şekilde vidalanıyor mu?
 
Sıkınca güzel bir şekilde vidalanıyor mu?
Aynen güzelce vidalanıyor, dişliler arası boşluk muhteşem ama sonsuz dişli gibi olduğu için sıkma testi yapamıyorum.

Bu da bitmiş bir başka ürün. Notebook bataryasından çıkma 18650 pil şarjı için bunun bir de deşarjlı olanını yaparsam hurdan aldığım tüm pilleri değerlendirme imkanım olacaktır.

1586526740269.png
 
İnternette müthiş kaynaklar var özellikle thingiverse. Bununla birlikte reddit, myminifactory gibi paralı ve ücretsiz çizimlerin olduğu yerler de mevcut. Ancak şimdiden sonra da kendi yaptığım çizimlere odaklanacağım.
 
Son olarak birde çıkan ürünleri zımparalamak için ufak zımpara aparatı çıkarttım. Vidalar tek seferde ayrı ayrı basıldı sorunsuz uyum sağladı. 400'lük zımpara taktım ve ilk çıkarttığım 3.5mm jak kabını zımparaladım. 400'lük uğraştırdı ama yüzey oldukça pürüzsüz oldu. Bu da gösteriyor ki çıktıları zımpara ile enjeksiyondan çıkmış gibi pürüzsüz ürünler almak mümkün. (jak koruyucunun ilk resminde bir köşe zımparalı, ikincisinde hiç zımpara yok) Plastik dolgu ve boyaya nasıl tepki verir acaba?
Kaynak: https://www.thingiverse.com/thing:2404850

IMG_20200410_194818.jpg

IMG_20200410_195058.jpg
IMG_20200410_195629.jpg
IMG_20200410_200134.jpg
IMG_20200410_200754.jpg

IMG_20200410_200609.jpg
 
Cam bu hafta da gelmedi. Ben de makinanın, kenarları kırık olan yan akriliklerinden birisini söküp iyice camsil ile temizledim ve onu koydum tablaya. Bakalım ne olacak.

IMG_20200411_113424.jpg
 
Akrilik tabla hiç olmadı. Ekstruder ucu tablaya yaklaştığı anda eriyor. Ekstruder 200 °C ye ayarlı.

Tablayı sökünce de zaten sıcaktan bombe yaptığını gördüm. Mecbur camı bekleyeceğiz :kizgin2:
 
Akrilik tabla hiç olmadı. Ekstruder ucu tablaya yaklaştığı anda eriyor. Ekstruder 200 °C ye ayarlı.

Tablayı sökünce de zaten sıcaktan bombe yaptığını gördüm. Mecbur camı bekleyeceğiz :kizgin2:

Abi, kolay gelsin.

Kirilan camda en buyuk alana sahip olani tablanin uzerine koyup tutturup alan icinde cikti alma sansin yok mu? Yanlis gormuyorsam o camda buyuk bir parca vardi.

Birde benim Mugla Universite'sinde bir arkadasim da 3 boyutlu yazici yapmisti. O cam filan kullanmamisti. Altta isitici tablaya dogrudan cikti aliyordu.

Bence deneme icin cikti alinabilir dusuncesindeyim. Arada cam olmasina gerek yok diye dusunuyorum. Cam belki tabla bozulmasin diyemu kullaniliyor yada isiyi homojen dagitsin diyemi bilmiyorum.

Bende yazici yok ama bazi platformlarda okuduguma gore ilk baskı alma aninda ekstruderi tablaya ne kadar yaklastirdiginiz onemli. 4 koseden kalibre edip tablanin tam terazide oldugunu gormek lazim. Egim varsa ekstruderin ucu tablaya dokunarak kirilabiliyormus.

Isitici tablanin 4 kosesinde vida ve altinda yayli baski olmali. Ekstruderi 4 koseye manual tasiyip tabla ile ucun arasindaki mesafeyi olcup kalibre etmek gerekiyor.

Bu tavsiyelerim belki sizin cihazda gerekmeyebilir okuyan baska arkadaslara yardimi olabilir. Bilgi bilgidir.

Kolay gelsin.
 
Aslında olabilir. Ama tam tablanın ortasında bir yarık var. Çalışılan parçayı oraya denk getirmemek lazım.

IMG_20200411_143050.jpg
 
Bu yarik isitici tablada mi?

Eger oyle ise ilginc bir durum. O yarigin bir islevi olmali yoksa orada ne isi var?
 

Forum istatistikleri

Konular
5,912
Mesajlar
100,871
Üyeler
2,500
Son üye
Muhammet Salih Albayrak

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
Back
Top