SATILIK 500 tl dijital osiloskop

Status
Yeni mesajlara kapalıdır.
Eğer sadece analog devrelerle çalışılacaksa, uygun bant genişliğine sahip bu en ucuz Owon'lar, UNI-T ler ve benzeri markalar düşünülebilir. Hatta bu durumda katot ışın tüplü analog osiloskoplar da iş görür ve çok uygun fiyata bazan ikinci el olarak bulunabiliyor.
 
Polise gitsen daha az prosedür olurdu, sanırsın Conan Doyle'nin kaleminden çıktı bu ne böyle! :D
 
Ava çıkarken avlanmak diye bir tabir var. Nakiti görünce belli olmaz. Namussuzun telefonundan uygun zamanda arayıp arka plana polis telsizi efekti yapıp

"Adınız nitelikli dolandırıcılığa karışmış, cep bank ödemeden usülsüz para teslim aldığınız tespit edilmiş, ilgili kişi hakkınızda davacı olmuş. Dava xx mahkemesinden alınıp, uzlaştırma/arabuluculuk kurumuna aktarılmış. Yakın zamanda arabulucu/uzlaştırma tarafından aranıcaksınız. Bunun bilgisini vermek için aradım" denir. Adam yok öyle bir şey ben para filan almadım derse "beyefendi elimdeki dosyada xx tarihinde taydın isimli şahıstan cepbank ile ödeme aldığınız tespit edilmiş bulunmakta yazıyor" denir. Zaten size yakın zamanda arabulucu tebligatıda gelir. İyi günler denip kapatılır

Ertesi gün başka kişi arabulucu gibi arar başka numaradan. Arabulucu gibi "falanca kişinin iddiası sebebiyle dava biz uzlaştırma kuruma verilmiş denir, hakkınızda şikayetçi olunmuş denir". Neys "uzlaşmak istiyor musunuz" dedir. Evet derse "o zaman şöyle yapalım ben bir karşı tarafa bilgi vereyim uzlaşma şartlarını kabul ediyor mu diye" laf toparlanır. Hayır yok öyle anlamam filan derse "tamam o zaman uzlaşmak istemediğinizi beyan ederseniz dosyayı mahkemeye iade ediyorum. Orada tekrar değerlendirip muhtemelen sizi savcılıktan ifadenizi almak için çağırırlar" denir. Adam küfür sallasada ses edilmez.

10 gün sonra savcılık gibi aranır. İfadeye çağırılır, adres teyidi bahanesiyle konumu tespit edilmeye çalışılır. Şu anda hangi konumda olduğu sorulur, Kaçma şüphesiniz var mı diye soruyorum denir. Adres vermesede sorun değil. 10 gün içinde uzlaşma kurumuna ile karşı davacı ile uzlaşmazsanız veya ifadeye gelmezseniz hakkınızda zorla ifadeye getirilme kararı çıkar bilginize denir. Telefon kapanır.

1-2 gün içinde dolandırıcı uzlaşmacıyı muhtemelen tekrar arar. Nasıl yapacağız der..
1-2 gün içinde aramazsa uzlaşma metninin olduğu sahte damgalı, photoshopla yazılmış bir metin adama mesaj olarak gönderilir. Bu uzlaşma metninde senin vereceğin davacı iban adresine 500TL + yasal faizinin gönderilmesi yazıyordur.

Artık oradan sonra gönderdi gönderdi.:)


Birgün beni biri aradı böyle polis memuru mehmet hakkınızda şikayet var vs. Nerdesiniz ekip gelip alacak sizi diye. Dedim burda yım vs. Gelen giden yok. Numarayı geri aradım acan yok. Akşam eve dönerken karakola uğradım polis mehmeti yüz yüze göreyim diye. Bu arada telefonda ses kaydı var benim. Karakol dediki bizde mehmet diye biri yok. Ses kaydını dinlettim polisler aradı numarayı sokaktan bir esnaf çıktı. Karakola getirdiler adamı. Başka biri ile derdi varmış yanlışlıkla beni aramış. Adama biraz yüklendim ses kaydını dinlettim polislerin yanında... Vel hasıl özür diledi tatlıya bağladık olayı.
 
Yav üç seferdir sahibinden.com da çok uygun fiyata bir ilan görüyorum, adama mesaj atıyorum hala satılık mı diye. Birkaç saat sonra ilan yayından kalkıyor. Noluyor ki?
 
Yav üç seferdir sahibinden.com da çok uygun fiyata bir ilan görüyorum, adama mesaj atıyorum hala satılık mı diye. Birkaç saat sonra ilan yayından kalkıyor. Noluyor ki?
Vicdanlı adamlar senden ikinci kez para almak istemiyorlar demek ki abi :D
 
Güle güle kullan. Resimleri de görmek isteriz :) Bir de inceleme konusu açıp başka alacaklara da ışık tutmuş olursun.
 
Cihazın özelliklerine baktım. Bir osiloskopta olması gereken tüm trigger özellikleri var. sin(x)/x interpolasyon var. Ortalama alma var. En önemli seri protokollerin hepsini destekliyor. Çok uzun zaman işini görür bu.

1612286494229.png
 
Bu urhanshop bana hiç güvenilir gelmedi. Ticari unvanlarını aradım onu da bulamadım. Bir şahıs adı yazıyor. Fatura gönderdiler mi ürünün yanında? Kredi kartı ile alım yapılıyorsa neye istinaden ödeme aldığını beyan etmek zorunda. Millet parasını kaptırmasın.
 
Sitesinde biraz gezindim.

Unit utd2025 osiloskop urhqnshop ta 2340 tl


Ayni osiloskop direnc nette 2202 tl

Birinin ekranı 7 inç diğeri 5,7 inç
 
Bunları uzun uzun yazmak yerine skop un ve generatörün fotoğraflarını koyup .Ben firma sahibi falanca beyle görüştüm .Bu skoptan almak isteyenlere şu fiyattan verecekler deseydiniz çok daha iyi olurdu.

Ayrıca parayı önce ödeyip ,arada hakem firma olmadan malı beklemek diye bir ticaret yoktur.Aliexpress Bangoodda ve bazı türk alışveriş sitelerinde bu vardır ama arada Bangood ve Aliexpress vardır.Alıcı "Ben siparişimi aldım " onayı vermedikçe satıcı firmaya parası ödenmez.
 
Status
Yeni mesajlara kapalıdır.

Forum istatistikleri

Konular
5,815
Mesajlar
99,265
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top