SATILIK 500 tl dijital osiloskop

Status
Yeni mesajlara kapalıdır.
İyi akşamlar. Bende uzun zamandır bi osiloskop alamamıştım. Bu cihaz 80 mhz bilindik marka. Fiyatıda bedava. Ama korkuyorum acaba adam parayı alıpta başka birşey göndermesin yada hiç bişey göndermese daha kötü. İmkanlar elverse gidip dükkandan alırım. Bu riske girelimmi dersiniz ?

Evet risk var gerçekten. Hatta şöyle birşey de olabilir: Diyelim benim aldığım osiloskop geldi ve beraber denemeler yaptık inceledik ve işe yarar olduğuna karar verdik. Herkes satın almak için satıcı ile temasa geçerse belki de satıcı çok ucuza satıyorum diye düşünüp fiyat da arttırabilir :)
Ama arttırmayabilir de, çünkü ben konuştuğumda "bugün birisi 9 tane aldı, kargolayacağım" demişti.
 
9 tane alan, parasını cep banktan mı göndermiş?

Sanmam :D En azından benim kullandığım garanti bankasında günde iki kere cep bank gönderebiliyorsun, her birisi de 500 TL limitli.
 
Zamanın da haberler de izlemiştim. Adam normalin biraz altında araba satış ilanı koyuyor. Çoğu insanda almak için kapora gönderiyor. Bu 50TL ile 500tl arasında bir değer genelde. Adam herkesten kaporayı toplayıp ilanı kapatıyor. Ufak miktarlar olduğu için mahkemelik te olamıyorsun.
O yüzden GET açtırmadan ne olursa olsun kimseye para göndermeyin. Benim de 1 defa ufak bir miktar dolandırılmışlığım var :)
 
ilan yayından kalktı. Get açarken inceleme için bir süre yayından kalkıyor benim bildiğim. Yada get için incelemede ilan yada yayından çekti....
 
Şöyle birşey yapalım olmazsa. Benim osiloskop gelirse, bir kişi daha ısmarlasın. Onunki gelirse bir sonraki ısmarlasın ve böyle devam etsin. En azından sadece bir kişiye kazık atar böyle olunca :D
 
Yukarıdaki mesaj da yazmıştım.
Sıra ile sipariş vermeli.


Şöyle birşey yapalım olmazsa. Benim osiloskop gelirse, bir kişi daha ısmarlasın. Onunki gelirse bir sonraki ısmarlasın ve böyle devam etsin. En azından sadece bir kişiye kazık atar böyle olunca :D
Satıcı; hurdacı ise araştırır, bulurum. Bir kaç tane Niğdeli hurda toptancılığı yapan benimde çalıştığım hurdacı var.
 
Avrupadan örnek verme diyorlar ama avrupalılar ha diyince bişeylerin sahibi oluyor. Ben tam para biriktiriyorum temel ihtiyaçlar kira fatura derken vuslat bahara kalıyor. Tam para topluyorum bu seferde dolar arttı falan derken 1900 tl lik siglent 100 mhz 1 yılda oldu sana 3750. Elin avrupalısı amerikalısı 50 dolara alıyor bu cihazı. Yuh böyle adalete.

Bence bu iş ancak, Türkiye'de bir ekibin tamamen açık kaynak bir osiloskop tasarımı ortaya koymasıyla çözülür. Şimdiye kadar neden hiçbir üniversite veya kulüp bunu yapmadı bilmiyorum. Ama yapmamız lazım bunu. Bu şekilde hem hardware hem de software açık kaynak bir tasarım ortaya konursa, fiyat tabi Çin'den gelen kıytırık osiloskoplar kadar ucuz olmayacaktır. Ama mevcut Siglent'ler Rigol'ler kadar da uçuk olmayacaktır.

Üniversiteye hazırlanıyorken bu şekilde hobi çalışmaları yapman çok güzel birşey. Bir faaliyeti hobi olarak yapıyorsan, o faaliyeti ve dolayısıyla gelecekteki mesleğini seviyorsun demektir. Yaptığın projeleri burada paylaşabilirsin, hem başkalarına fikir verir hem de onları da birşeyler yapmaya teşvik etmiş olursun :)
 
Yüzde 99 bir iş var bu işin içinde.Ben dedim kaç kere oraya gelip alacağım elinizde var mı dedim sürekli kaçıyor cevap vermekten ya da net birşey söylemekten.Herşeye olumlu cevap veriyor lakin hiç bir dediğini yapmıyor.Resmi ödemelerden de kaçınıyor.Parayı aldıktan sonra ne önemi var EFT veya GET olmasının.İlla cepbank olacak da ne demek.

 
Yüzde 99 bir iş var bu işin içinde.Ben dedim kaç kere oraya gelip alacağım elinizde var mı dedim sürekli kaçıyor cevap vermekten ya da net birşey söylemekten.Herşeye olumlu cevap veriyor lakin hiç bir dediğini yapmıyor.Resmi ödemelerden de kaçınıyor.Parayı aldıktan sonra ne önemi var EFT veya GET olmasının.İlla cepbank olacak da ne demek.

Tam da burada "karaman'ın koyunu, sonradan çıkar oyunu" sözü aklıma geldi :cheeky2:
 
Satıcı yanlış yaparsa;
Satıcının telefon numarası var. Cep bank üzerine ödeme istediği yazılı kayıtlar da var. Paranın banka üzerinden gönderildiğine dair kayıtlar var.
Cihazı göndermezse; satıcı için dolandıriciliktan, emniyeti suistimal den savcılığa müracaat edilecek.
Gereken takibat kanun yolu ile yapılacak.
Sonuç: Para geriye alınacak, dolandiriciliktan ( kamu davasıdır.)satıcıya ceza çıkacak.

Timur bey sizin yapacağınız şey, kargo ile paket gelirse; (başka bir eşya gönderilebilir, paçavra vs vs...) kargo makbuzu ile kurtulmaya çalışabilir. ben gönderdim, bana iftira atılıyor denmemesi için...
Video 'nun Delil oluşturması için,
Paketi açarken video kaydı almanız.
Bundan sonrası, vatandaşın hakkını savunan adaletin işi...
 
Gönderebilir tabiki ama bu cihazlar toplu satış çalışıp çalışmadığına dair elde bir görüntü var mı?!Maalesef yok.Ne ürünü olduğuna dair de elde birşey yok.Tam karavana.

 
Toplu satış işleri, sonra ki mesele ...
Şimdilik @taydin ustamizin Hakkı aranacak ..
Sonrasına bakılır...
 
Satıcı yanlış yaparsa,
Satıcı ile yapılan tüm kayıtları ispat için tutun.
Savcılığa birlikte müracaat edilir.
 
İlan yayında değil. @taydin sipariş etti. Ak koyun kara koyun yarından sonra belli olur... Yani bu saatten sonra yapılacak en iyi şey oturup beklemek.

@Endorfin35+ bu nasıl konu, milletin beynini yaktın! Herkes Serdar Ortaç gibi kafamda deli sorular diye dolanıyor ortalıkta. :D
 
Yav hemen enseyi karartmayın arkadaşlar, önce bir kesinleşsin dolandırıldığım :)
 
Yav hemen enseyi karartmayın önce bir kesinleşsin dolandırıldığım :)
Nasıl yani, sonra hep beraber kutlayacak mıyız? :D :D :D Bence bu ara dönem daha eğlenceli. Bu arada teklifim hala geçerli, zararına da ortağım. Neticede hepimiz için yaptığın bir satın alma denemesiydi. :p:popcorn1:
 
Status
Yeni mesajlara kapalıdır.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,897
Mesajlar
100,677
Üyeler
2,497
Son üye
omertopcu82

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top