5DL

sedat

Aktif Üye
Katılım
10 Ocak 2024
Mesajlar
310
bir tane ups kartı var elimde siemens ups üzerin 5DL yazan bir parça var ama internette yazdığımda ne olduğunu bulamadım kendisi patlak. resimde ki sağlam olan az ilerde köşede içinde delik olan var

1707413238975.png
 
arkadaşlar şçyle bir yöntem denedim sağlam olanını multimetre ile ölçdüm 0,6 volt gördüm hurda kartlardan 0,6 volt diyot buldum yapışdırdım geçtim sizce yöntem tutarmı
 
abi sen nasıl buluyon bunları ben google yazınca bulamıyom pes valla
 
Aratınca iki tane diyot çıkıyor. İkisi de yüksek hızlı anahtarlama diyodu ve voltajları da 100V. Bu özelliklerde birşey ile değiştirmen daha uygun olur.

Ne burda 5DL bulabildim, nede google "smd diode 5dl" yazinca , bu ne yav.:kizgin3:

search.jpg
 
Malesef SMD komponent kodlarında bir standart yok. Herkes kafasına göre kod kullanıyor. Devredeki görevini kestirip ona göre alternatif kullanmak lazım.
 
ilk resimde ki diyot u 1 ile isaretledim,
ikinci resimde ki diyot u 2 ile isaretledim.

Senaryomuz su sekilde;

Sedat abi, ikinci resimdeki diyot un yandigini goruyor, ilk resimde 5DL diyot u sokup ikinci resim de yerine takiyor, tabi haliyle birinci resimde ki 5DL olmasi gereken yerde diyot olmayinca, suan ilk resimde ki diyot u takiyor. Diyot un yon u dogru ama tip ayni mi? Birinci resimde 5DL yerine takilan diyot un ustunde W1 kodlamasi var.


ilk.jpg
ikinci.jpg
 
Ben de niye film anlatiyosam :gulus2:
Burada hangi diyot olmali?
2024-04-16_19-05.jpg
2024-04-16_19-09.jpg
2024-04-16_19-11.jpg
 
bu snubber olmasin ? dicem ama o high side da oluyor diye biliyorum
 
Resmin ortasındaki iki büyük pin (birisi D21 yazısının solu, diğeri onun altındaki) eğer bir trafo sargısı ise, o zaman bu bir snubber yapısı. Ne kadar voltaj var bilmiyorum ama aşağıdaki gibi yüksek voltaj, yüksek hız diyot ile deneyebilirsin

 
Flyback primeri ise RCD snubber olabilir
Asagida ki resimde sari ok un ucunda ki ayak D21 in solunda ki ayak. Eger seconder taraf ise o taraf, orada da snubber olabilir mi? Niye olmasin ki? Snubber da zaten amac bobinde ki kapanma aninda olusan yuku yok etmek icin var sa.

Resmin ortasındaki iki büyük pin (birisi D21 yazısının solu, diğeri onun altındaki) eğer bir trafo sargısı ise, o zaman bu bir snubber yapısı. Ne kadar voltaj var bilmiyorum
Evet o iki ayak trafo uzerinde ve birbirlerine 1Ω gibi bir sey olcuyuorum. Baska ayaklarla da baglantisi yok. VOltaj 50V u gecmeyecek sanirim cunku Sari ok un uc tarafinda da C30(50V 47uF), aradigim diyot un hemen solunda, bir onceki msjimda ki resimde de cizmeye calistigim kondansatordur kendileri.

2024-04-17_06-10.jpg
 
Son düzenleme:
Tamam o kondansatörün kimliğini belirleyerek olayı çözmüş oldun. O sargı, muhtemelen PWM kontroller'e besleme sağlayan yardımcı sargı ve oradaki diyot da doğrultucu. Yarım amper verebilen, 50 V gibi bir shottky diyot takarsan oraya çalışması lazım.
 
RCD snubber olamaz sekonder ise, ama ne olabilir diyot foğrultucudur, kapasitör bara kapasitesidir, R de boşta kalmasın diyedir. Eğer C elco olmasaydı diyotun snubberi de olabilirdi
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,865
Mesajlar
100,022
Üyeler
2,485
Son üye
viesva

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top