Yazıcının fırın bölümünde bu seramik ısıtıcı bir filmin içinde etrafında boşluk olacak şekilde duruyor. Eskiden lamba kullanılıyormuş aynı prensipte ortamı ısıtıyor demek ki. Bence bunu tablaya termal silikon ile yapıştırıp kullanabilirsin. Bunun etrafını çok hızlı ısıtması lazım, yazıcıya bir şey gönderdiğinde 20-30 sn de ilk çıktıyı veriyor.
Bu ısıtıcıları benim yazıcıda (HP LaserJet M276nw) fırın (Fuser) hatası çıktığında keşfettim. Nasıl kullanıldığını net olarak bilmiyorum. Benim yazıcıda 220V ile triac tarafından sürülüyordu. Benim yazıcının bulamadım ama seramik kullanan yazıcının servis kitapçığından şema bile bulmak mümkün.
Isıtma 10 dakikayı buluyor değil mi hocam. 220v 750W silikon tablalar var. Onlara baktınız mı hiç?
Abi ön ısıtma için uygun omajda 4 tane taş direnci tablanın altına bağlasan ister 12 - 24 voltta ister 220 voltta çalıştırsan nasıl olur?
100 watt 4 tane taş direnci tablanın altına uygun şekilde tuttur. Bir şekilde sürebilirsin. Yüksek gerilimle istersen dimmerle , düşük gerilimle istersen pwm tekniği ile. Tekniğe göre direncin omajı değişir. Çok pahalı rezistanslara gerek yok bence.
Görsel örnek olsun diye ekledim.
4303 eklentisine bak
İsiyi sabit tutmak istiyorsan bence pid gerekli. Enda nin rolelerini kullandim beni mennun etmisti.
ET4420 - Dijital PID - Sıcaklık Kontrol Cihazları - Otomasyon - ENDA
Seçilebilir çift set değeri girebilmeenda.com
Abi 1 tanesi birkaç saniyede toneri eritiyor. 5 tane fazla olmasınBu ısıtıcı ile o zaman sıfırdan bir tabla yapmak daha uygun. Şöyle birşey olabilir: Elimde 6 mm kalınlıkta aluminyum tabaka var. Bundan 33 x 33 cm kesip üzerini frezede tam olarak düzleyebilirim. sonra da altına bunlarda 5 tane falan mermer yapıştırıcı ile tutturarak deneme yapılabilir.
Abi 1 tanesi birkaç saniyede toneri eritiyor. 5 tane fazla olmasın
Kendi tablamı yapınca bütün alternatifleri değerlendireceğiz artık
@taydin acaba diyorum bu yazıcıda değiştirmediğin ,düzeltmediğin neresi kaldı
Abi lambalar konusunda satici8 bu lambalari 500 watt oldugunu iddia ediyor. Once inanmadim 3 satıcı gezdim hepside aynisini soyledi.
1 tanesi bu etiketin 300 watt yazmasinin nedenini soyle acikladi. Yeni yonetmelikte lambalarin enerji tasarruflu olmasi ile ilgili bir seyler soyleyip bu lambanin 500 watt oldugu ama uzerine 300 yazildigini soyledi.
Açıkcası ne dedigini bende anlamadim firsatim olsaydi lambaları test edip elektriksel gucunu olcup gonderecektim ama firsatim olmadi.
Abi sende cektigi akimi olcup yazarsan 300 watt mi 500 watr mi ogrenmis oluruz.
Aynen dusundugum gibi satis politikasi. Zaten uretici bir cok yasal kontrol altinda. Oraya 300 watt yazıp icine 500 watt lamba koymaz.
1 satıcının elinde 1 tane 500 watt philips lamba vardi oda tek diye almamistim ertesi gun gittigimde oda satılmıştı.
Ama en azindan bunun yeterli gelmesi iyi olmus. Bencede sogru mesafede yeterli sicakliga ulaştıracaktır.
Kolay gelsin.