sorum bu değil değeri önemli değil o adaptörü bir motora bağlasak o motora direkt 1 ampermi verir yoksa motorun çekeceği kadarmı verirKaliteli adaptörler 1A diyorsa 1.1 1.2A' e kadar verir. Dandik adaptörler 1A diyorsa duruma göre 500mA 700mA anca verir. (Benim yorumumdur, kesin bilgi değil.)
Akımı devre çeker voltajı biz veririz.sorum bu değil değeri önemli değil o adaptörü bir motora bağlasak o motora direkt 1 ampermi verir yoksa motorun çekeceği kadarmı verir
ozaman o yazan değerlerin hiçbir anlamı yokmu ihtiyacı 500 ma ise biz 100 ma sağlayabiliyorsak yükde 500 ma çekerse o değerlerin hiçbir anlamı kalmıyorAkımı devre çeker voltajı biz veririz.
eğer sizin yükünüz 500ma akım çekiyorsa siz 100 amper verebilir bir kaynağa da bağlasanız ihtiyacı kadarını çekecektir
eğer kaynağınız 100ma yükünüz 500ma ise 100ma kaynağınız yanmaya başlar eğer biraz kaliteliyse korumaya geçerozaman o yazan değerlerin hiçbir anlamı yokmu ihtiyacı 500 ma ise biz 100 ma sağlayabiliyorsak yükde 500 ma çekerse o değerlerin hiçbir anlamı kalmıyor
Adaptörün üzerinde değeri yazmazsa nerden bileceksin?ozaman o yazan değerlerin hiçbir anlamı yokmu ihtiyacı 500 ma ise biz 100 ma sağlayabiliyorsak yükde 500 ma çekerse o değerlerin hiçbir anlamı kalmıyor
Mantıksızlığı boşver. Mantıklı düşün. 1 amepre ihtiyacın varsa 10 amper yada 100mA adaptör almazsın. 1-2 amperlik adaptör alırsın. Senin dediğin gibi olsa yaparlardı standart 10A adaptör herkes onu kullanırdı.Adaptörler akımı neden sınırlarki ozaman 10 amper dayanacak kadar yapsınlar hertürlü işi görsün elbette bu yazdığımda illaki mantıksızlık var bende bu mantıksızlığı arıyorum abiler kızmayın
Her yarı iletkenin üstünden geçireceği akım bellidir(smps devre için konuşuyorum)Adaptörler akımı neden sınırlarki ozaman 10 amper dayanacak kadar yapsınlar hertürlü işi görsün elbette bu yazdığımda illaki mantıksızlık var bende bu mantıksızlığı arıyorum abiler kızmayın
iyide yemek önüme tencere ile gelse yemeği sonradan yiyebilirim yaniMantıksızlığı boşver. Mantıklı düşün. 1 amepre ihtiyacın varsa 10 amper yada 100mA adaptör almazsın. 1-2 amperlik adaptör alırsın. Senin dediğin gibi olsa yaparlardı standart 10A adaptör herkes onu kullanırdı.
Sen normalde 2 tabak yemek yiyebiliyorken önünde tencere var diye kepçeyle dalıyor musun? Dalsan bile ne kadar yiyebiliyorsun?
sadece ücreti katlar değil mi zarar veremez herhangi bir şeye çok pahalı olur evet ama herhangi bir zararı yok anladığım kadarıyla.Her yarı iletkenin üstünden geçireceği akım bellidir(smps devre için konuşuyorum)
Her trafo sargısının dayanacağı akım bellidir(düz trafolar adaptörler için konuşuyorum)
Yarı iletken gücü arttıkça satın alacağın fiyatta artar.
Trafodan çekeceğin güç artttıkça sargı kalınlığı artar buda daha kalın bobin teli demek daha kalın bobin teli daha fazla ücret.
@insect23 söylemiş. 10A'in keseye zararı var.iyide yemek önüme tencere ile gelse yemeği sonradan yiyebilirim yani
10 amper olsa bize zararı varmı ?
tamamdır abiler çok sağolun bir soru işareti daha patladı .@insect23 söylemiş. 10A'in keseye zararı var.