Tabii, 3 fazlı fişlerin hiçbiri bir diğerine uymaz (1-2 istisna dışında). Aynı akım değerinde ve pin sayısında olmalı.Priz 25 amper den 32 ampere dönüşürse fiş tarafıda değişmesi gerekli. 25 amperlik fiş 32 amperlik olana oturmuyor.
Sigortalar 32 Amperlik Hocam, o yüzden prizi de öyle almanız yerinde olur. Bunların mevcut prizlere bağlı olduğunu düşünüyorum.Tesisatın kurulu gücü 15 kW, 32 A prizler biraz abartı olmaz mı?
Sigortalar 32 Amperlik Hocam, o yüzden prizi de öyle almanız yerinde olur. Bunların mevcut prizlere bağlı olduğunu düşünüyorum.
kısa devre veya toprak hatasında darlaşan cin lambadan, pardon kablodan çıkmak istiyor.
Neyse zamanı gelince ayrı bir konuda bunu adam edelim o zaman
63 Ampere kadar (63 A dahil) sigortaların çok büyük kısmının genişlikleri aynı Hocam. Yer açısından avantajı olmaz.Sigortaları 16 amper yapayım ben. Şöyle birşey düşünüyorum: kıstırmalı WAGO klemensler almıştım, 10 luk köprüleri de var. Onlarla şu panoyu biraz adam ederim sonra. 16 A sigorta daha az yer kaplayacağı için de her şey sığar.
üstadım önceliği KAKR'ye vermeniz daha mantıklı olabilir.
Kaynak makinesi dediğiniz punta kaynağı ise ya da iki fazdan beslenen bir kaynak makinesi ise 16 Amper sigortayı attırabilir bilginiz olsun.
KAKR vardı ben söktüm. Sürekli atıp duruyordu. Ama belki sonra 300 mA olanını takabilirim, 30 mA ile çalışılacak gibi değil. Frezede kesim yapıyorum, çat elektrik kesiliyor, kesici uç da çöp oluyor.
Denemek lazım Hocam. Taşımazsa değişikliğe gidersiniz.%100 emin olmamakla beraber bu makinanın tüm fazları kullandığını düşünüyorum. 280 A inverter TIG makina.
Geçmişte bir makinede çok basit bir hata nedeniyle kaçak akımın tutmadığını görmüştüm, sinyal lambası ya da ona benzer küçük bir ekipmanın nötr ucu yanlışlıkla toprağa bağlanmıştı. Böyle bir şey olabilir, ya da freze ise soğutma sıvısı sıçrıyor olabilir.Bence sorun kaçak akım eşiğinin yükselmesi değil. Eğer öyle olsa, makinayı çalıştırdığın anda KAKR atardı. Sorun, rastgele KAKR atması. Hiç yük yok, kırıcıyı çalıştırıyorum bir süre sonra atıyor. Veya freze 5 dakikadır kesim yapıyor hiç sorun yok, sonra atıyor. Sorun muhtemelen parazitik kaynaklı.
Denemek lazım Hocam. Taşımazsa değişikliğe gidersiniz.
Böyle bir şey olabilir, ya da freze ise soğutma sıvısı sıçrıyor olabilir.
4x4 mm² NYM kablonun akım taşıma kapasitesinin üst sınırı bu kadar (32 Amper). Sürekli olarak bu akımı çekecek olsam (örneğin ısıtıcı) tercihim bir üst kesit olan 6 mm² olurdu.Makinayı en yüksek gücü çekecek şekilde yapılandırmak da uğraştıracak birşey. Akımı maksimum yapmak yeterli olmaz herhalde. Elektrodu da uzak tutup voltajın yükselmesini sağlamak lazım, kolay iş değil.
Peki sigortalar 32 A, prizleri de 32 A yaptım diyelim. Prizlere giden kablolar 4x4 mm2 Bu kablolar 32 A taşır mı?
Belli olmuyor Hocam, birden fazla DC güç kaynağınız var mesela güç kaynağı çıkışı (-) uçlar topraklanmış diyelim. Bazen öyle bir yerden loop yapıp geliyor ki çat diye atıyor kaçak akım. Osiloskopta da yaşarız bazen benzer problemleri bilirsiniz.Değişik makinalarda sorun çıkıyordı yanlış hatırlamıyorsam. Elektrikli el aletleri ve elektrikli süpürgeyi özellikle hatırlıyorum. Belki de frezede olan olay da buydu. Yani kesim devam ediyor, ben elektrikli süpürgeyi çalıştırıp talaş toplamaya başlıyorum, bir süre sonra KAKR kesiyor.
Ama tabi bu yıllar önceki KAR ile. Belki yeni ürünler çok daha parazite dayanıklıdır, denemek lazım. 300 mA kullansam uygun olmaz mı? Yangına karşı koruma sağlaması da yeterli benim açımdan.