Analog osiloskop terminoloji sorusu

taydin

Timur Aydın
Staff member
Analog osiloskopların standart moduna verilen genel ad nedir? Yani X ekseni zaman, Y ekseni voltaj olan mod. Bir de XY modu var, bunun adı genel olarak oturmuş bir ad.

komponenet tester modu :katil1: şaka bir yana sanki duymuştum ama hiç gelmedi aklıma şimdi

edit : soruyu tamamen tersten anlamışım xy modunun özel bir adı var diyorsunuz sandım

sweep mode olabilir.

Bunun da alt modlari olmasi lazim. Chop, Alternate, Single sweep

Real time mode veya time mode (zaman modu) desek nasıl olur?

Bunun da alt modlari olmasi lazim. Chop, Alternate, Single sweep

Bunlarda da X ekseni gene zaman, o yüzden bunların detaylarına başta girmemek lazım.

Bir osiloskop videosu kurguluyorum. Analog osiloskop üzerinde ana kavramları anlatacağım, sonradan DSO lara geçeriz. DSO'larda da FFT modu var mesela ilave olarak.

Bir yerde birisinin XT modu dediğini de gördüm, mantık da yapıyor aslında, ama sanırım zaman modu en mantıklı isim.

Time Domain ve Frequence Domain terimlerine yabancı kaynaklarda sık rastlıyorum.

Time Domain tarif ettiğiniz şey.

Frequence Domain ise spektrum analizörü ya da FFT modunda olduğu gibi (x: frekans, y: genlik) için kullanılıyor.

Türkçe karşılığı nedir bilmiyorum ama çevirecek olsam "zaman düzlemi" ve "frekans düzlemi" derdim.

Forum istatistikleri

Konular
7,540
Üyeler
3,051
Son üye
kimoz_13

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back