Anladığım kadarıyla harici olarak çalıştırmaya çalışıyorsunuz. Makineye bağlı iken de aynı sorunu yaşıyor muydunuz?
Ben de 2 kere buna benzer bir durum yaşamıştım. Biri 4 yıl biri 1 ay önce. İki sorunum da aynı sizinki ile aynı gibi geldi.
Motoru kontrol eden IGBT yanınca kısa devre oluyor. Siz çalıştırma komutu verince 1sn max hızda dönüp.
Tako bobininden aldığı feedback ile "lan ben çok hızlı dönüyom bir sıkıntı var" diyip hata kodu yakıyordu.
Motor hatası veriyor tabi alet motor devrini aşırı yüksek gördüğü için, ya da anlık çektiği akımı ölçüp onu da çok fazla görüp
bu tepkileri veriyor olabilir. Neyse bunlar benim yaşadıklarım.
Sizde de soğutucuya bağlı bir tane IGBT görünüyor gibi onu bir ölçmeyi deneyebilir misiniz? Youtube da anlatan videolar var ben de hatırlamıyorum. Soğutucuya bağlı başka bu tipte komponentler var mı göremiyorum onları da tespit etmemiz lazım.
Benim konuyu çözdüğüm forum linkini atıyorum.
ustalar makinaya program verince program şalteri biraz dönüp motor hızla dönüp duruyor 700 devir ışığı yanıp sönüyor arıza kataloğunda motor arızası olarak verilmiş ama motoru değiştim motor sağlam kartı söktüm resimdeki kartta ıgbt bozuk bu malzeme haricinde bozuk bir şey olabilirmi yada...
www.kontrolkalemi.com
Bu da ekstra bilgi verebilir benzer bir konu:
Tam bir basbelasi 5300e var makine yillardir suyu isitmiyordu tamir ettiriyim dedim karttaki roleler degisti.taktim ayni yine suyu isirmiyor.resitansi cikarip kontrol ettim saglam.sonra dugme surekli donmeye basladi.burda daha onceki msjlarda reset atmak diye bir yazi vardi.karttaki bos ikili...
www.kontrolkalemi.com
Ben ilk sorunu yaşadığımda çıkma bir kart ile takas edip para ödemiştim. 4 yıl gitti.
En son gittiğim de havya filan da olmayınca o ara elimde mecburen ustaya götürdüm.
IGBT yerine IRF740 taktı, röleyi değiştirdi, bir tane de röleyi süren transistörü değiştirdi.
Sizde röle yok gibi ama Bulabiliyorsanız eğer bozuk komponentin aynısından takın fakat benim cihazdaki IGBT artık satılmıyor yenileri o kadar akım kapasitesine sahip değil. Röle kontakları yapıştığı için sorun oluyormuş sadece IRF740 takıp da 3 kere çalıştırdım sonra yine bozuldu diyenler var ikisinin beraber değişmesi gerekiyor zaten IGBT yi yakan da röleymiş.
Kolay gelsin umarım işinize yarar.