Bu da mantıklı da artık projeyi benden başka yapmak isteyen olursa o yapar.Fikrim geldi
Her bölmenin altına basınç sensörü ile ağırlık tespiti. sonra ağırlığa göre adet belirleme... böylece herhangi bir bölmeden para alınırsa sürekli güncel sonuç...
100.000 yazma ömrünün tam olarak ne kadar süreceğini idrak edemediğimden bu yola başvurmuştum. Bu tür uzun vadeli hesaplamaları yapmayı pek beceremiyorum da Madem çok uzun süre yetebiliyor o zaman uğraşmayayım. Aslında youtube da aradığım cevabı da buldum.eepromu koruma adına uygulama için güzel fikir, kendinizi geliştirme adına denemekte kesinlikle fayda var. Ancak siz de farketmişsiniz her bir eeprom baytının 100.000 yazma ömrü var. bu durumda her seferinde kumbaraya 10 kuruş atsanız 10.000₺ yapar. bu kadar bozuk para biriktirene kadar bence cihaz başka yerlerinden çoktan arıza vermiş hatta kullanım ömrünü tamamlamış olur. Bence gerek yok.
Bunu bir araştırayımFikriniz çok güzel ve uygulanabilir. Ekran küçük olsa da dönüşümlü olarak ekranı kullanabilirsiniz. Diyelim ki 3 saniye boyunca para miktarını 1 saniye de batarya düzeyini dönüşümlü olarak ekranda gösterebilirsiniz. Vs. vs. pek çok senaryo var...
EEPROM için olmasa da pilin doluluk oranını ölçmek için yapmak istedim ama bu sefer de ekranım 16x2 satır olduğundan değeri yazacak yer bulamadım. Belki ilerde 4 satır ekran alırsam o zaman yaparım.
Çok iyiymiş bu ya. Pixellerin böyle kullanıldığını bilmiyordum. Sadece harf rakamdan ibaret sanıyordum. Bunu piksel piksel yazmak zor olabilir. Biraz araştırayım bakim nasıl oluyor bu iş.Tek karakter ile bu işi çözebilirsin. Pil doluluk oranı için telefonlardaki gibi ikon kullan. Şunlar gibi olur:
6265 eklentisine bak
6264 eklentisine bak
AdamsınMaking and displaying Custom characters on lcd with Arduino Uno and 16x2 lcd
This project is about displaying custom characters on 16×2 character lcd using arduino uno microcontroller. With ardunio uno its very easy to display custom characters on lcd. In arduino their is built in structure to generate custom character like many other features which make it perfect board...www.engineersgarage.com
Karakter tasarlamak için ;
LCD Custom Character Generator
online character designer for Liquid Crystal Display (LCD) and create code for arduino.maxpromer.github.io
if((deger <= 100.00)||(deger >= 76.00))
{
lcd.createChar(1,pil_yuz);
lcd.setCursor(15,1);
lcd.write(1);
}
Buna böyle yazarsam bir sonraki değere if(değer >=50) yazmam lazım o zaman her iki koşul da sağlanmış oluyor. Gitti kafa yineif (deger >= 76)
yazman yeterli. Ayrıca deger 100'den fazla olmayacağını bir yerlerde doğruluyorsundur...