Artık Dry Film ile Baskı Almaya Geçmek İstiyorum

Evet ben asıl pasta için sormuştum ama folyo demiş oldum. Ama pasta için de cevap gelmiş. Biraz pahalıca. Eğer sık bir prototipleme döngüsü içine girersen maliyetler kontrolden çıkıyor. Diyeceksin ki o kadar sık prototipleme döngüsü olur mu? Çok sık olmuyorsa zaten Çin'den de PCB bekleyebilirsin :)
 
ben bunu denedim (lpkf proconduct)

önce plaketin alt ve üstü bir folyo ile kaplanıyor sonra delikler deliniyor. kitin içinde gelen iletken boya bir rahle ile serigrafi mantığında deliklere yediriliyor. bu işlem için bir vakum tablası var ve alttan çekerek iletken boyanın deliklere işlemesi sağlanıyor. ardından kaplamalar sökülerek fırınlanıyor. buraya kadar her şey güzel.

ama pratikte yaşanan sorunlar şöyle oldu. bazı delikler boya ile komple tıkandı. vialar için sorun yok ama th malzeme bacakları geçemez. fırınlamadan sonra kart çalışmadı ve ölçtüğümde bazı delik içi kaplamaların iletmediğini gördüm. mecbur bunları tek tek tespit edip içine tel atarak çözdüm.

sistemde elimizde olmayan tek parça ofjinal fırındı. bunun yerine normal ufak ev fırını vardı (ama bunu da satan firma tavsiye etmiş)
özetle işe yarar güvenilir sonuç alamadım.

belki fırın yetersizdi, belki vakum yetersizdi (orjinal toz temizleme vakum motoru kullanılıyor) ya da malzemeye bayatlamıştı emin değilim.

bir de fotoğraflarda deliklerin içi parlak bakır renginde görünüyor ama paket içindeki proconduct iletkeni gümüş renginde bir malzeme. kuruyunca da aynı renkte kalıyor. o fotoğraftaki gibi olmuyor.
 
Son düzenleme:
şu yöntem biraz zahmetli ama çok daha sağlıklı ve pratik görünüyor. ayrıca maliyeti de düşük.

 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
5,663
Mesajlar
97,414
Üyeler
2,440
Son üye
turankaya

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top