Ali Nesin de diğer matematik hocalarımız gibi nasıl bulunduklarını anlatmıyor.
Hafızası kuvvetli ezberlemiş.
Biz nedense hafız yetiştiriyoruz.
Ali Nesin'e bunu söylemek için videolarını izlememiş olmanız lazım.
En sevdiğim tarafı, matematiğin felsefesine ağırlık vererek problemlere yaklaşması.
Ben kendi adıma beğeniyor ve faydalanıyorum.
Matematik köyüne gelince orası bir vakıf ve ücretli dersler ve bağılşardan elde edilen gelirlerle bir sürü çocuğa ücretsiz eğitim veriliyor. Hatta bu masrafların bir kısmını da sahip oldukları arazide tarımsal üretim yaparak karşılıyorlar.
Ali Nesin'in şahsi bir kazanç derdi ve lüks bir yaşamı olduğunu da düşünmüyorum. Öyle olsa çok iyi ücret kazanabileceği bir sürü seçeneği (TV, özel okul, ...) olabilirdi.
Bilimsel tarafına gelince, bilime yeni kuramlar katmak yerine var olanları gençlere öğretmek üzerine odaklanmış bir hayat hikayesi var. Bu sebeple uluslararası bir ödül olan
Leelavati Ödülü ile ödüllendirilmiş.
Açıklamada şöyle diyor:
"Türkiye'de matematik konusunda toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik olağanüstü katkıları, özellikle de "
Matematik Köyü"nün eğitim, araştırma ve herkes için matematiğin keşfedilmesi için istisnai, huzurlu bir yer olarak yaratılmasındaki yorulmak bilmeyen çalışmaları için".
Açıkcası ben saygı duyuyor ve beğeniyorum. Keşke hepimiz ülkemize bu kadar katkıda bulunabilsek.