Yo hayır hiç alakası yok, diyor ya sürücü bataryasının voltajında fark edilir bir azalma olmadan hedef bataryayı şarj ettim. Ben de onaylıyorum çünkü o kadar çok led yaktım kapasitör şarj ettim 0.5V, 0.4V olmadı. Şarj ediyor işte, ben şaşırmıyorum ancak sizin kafayı yemeniz lazım bunu iyi biliyorum ve siz kafayı yemeden ben pes etmeyeceğim.Şarj ettiği pilin kapasitesini bilip ölçebiliyor, ama aynı ölçümleri sürücü pili dediği pil üstünde yapmıyor, bana biraz uyanıklık gibi geldi.
Ben voltaj ile kapasite aynı şeyler mi dedim? Benim yapmama mı muhtaçsın? Devrede 3 eleman var. Bir gece hobi niyetine al eline havyayı sonra evde bir bitik pil bul çalıştır gör bak dene, kafayı mı yiyeceksin, idrakini mi değiştireceksin, kendin dokunduğun, kokladığın projeyi gör ondan sonra fikrini değiştirmen gerekiyorsa değiştirirsin. Beni bekleme bence... Hem insanlar katı kurallara boyun eğerken değil çalışırken, proje yaparken öğrenirler. Bu projenin sana öğreteceği o kadar çok şey var ki buradan başlarsan toplamda merakının peşinden giderken öğreneceklerinin bir üniversite eğitiminin katbekat fazlası olacağına eminim.Pil voltajı ile kapasitesi birbirine eşit şeyler değill
Ölçtüm ölçmediğimi kim söyledi? Pili ölçüyorum ve 0.5V gösteriyor sonra devrenin çıkışını DC olarak ölçüyorum yine 0.5V gösteriyor ancak ledi yakıyor. Böyle bir saçmalık var. Buradaki voltaj AC de değil DC de değil, 50Hz değil en azından, ölçemiyoruz... Onun için öyle uzaktan göründüğü gibi değil, bir elektronikçi arkadaşım ile birlikte yaptık deneyi, burada kafayı yiyordu. Ölçünce farklı bir değer ölçüleceğini mi sanıyorsun? Çıkışa bir kapasitör bağlasak bu defa 17V a kadar çıkıyor.Fikrim değişmiyor. Devreye baktım bilmediğim bir şey yok bu devrede. Sen kendini kandırıyorsun, madem çok isteklisin paylaşmaya ölç koy dedik ona da gelmiyorsun, e adam senin amacın nedir? Siz kafayı yemeden pes etmem diyorsun tamam yap ölç ispatla yiyeyim diyorum bu sefer garip garip tepkiler. Amacın ilgi çekmek mi?
Osiloskopun vardı tak çıkışa gör ne olduğunu. Arkadaşın kafayı yemeye yer arıyormuş. @Mikro Step in youtube kanalında daha güzel ve kafa karıştırıcı içerikler var. Kısa devre edilince yanan led videosu falan var, arkadaşın onları görürse ne yapar acabaÖlçtüm ölçmediğimi kim söyledi? Pili ölçüyorum ve 0.5V gösteriyor sonra devrenin çıkışını DC olarak ölçüyorum yine 0.5V gösteriyor ancak ledi yakıyor. Böyle bir saçmalık var. Buradaki voltaj AC de değil DC de değil, 50Hz değil en azından, ölçemiyoruz... Onun için öyle uzaktan göründüğü gibi değil, bir elektronikçi arkadaşım ile birlikte yaptık deneyi, burada kafayı yiyordu. Ölçünce farklı bir değer ölçüleceğini mi sanıyorsun? Çıkışa bir kapasitör bağlasak bu defa 17V a kadar çıkıyor.
Diyelim ki osiloskopla da ölçtüm 0 ve 17V arasında pik yapıyor 200Kilohertz sinyal var. So what?Osiloskopun vardı tak çıkışa gör ne olduğunu. Arkadaşın kafayı yemeye yer arıyormuş. @Mikro Step
P. J. Kelly makalenin ve kitabın yazarı bu devrenin havadan akım çektiğini iddia ediyor. Pilden akım çekmiyormuş ama havadan akım çekiyormuş. Zaten fazladan bir akım varsa bunun kaynağı sorgulanacak transistörden ya da sargıdan ne kadar akım geçiyor akım nerede karışıyor görülecek. Daha teknik bir ölçüm yapmak gerekiyor. Bence bu projeyi siz yaparsanız bize daha doyurucu bilgi verebilirsiniz ama mutlaka pil şarj etmeyi de ihmal etmeyin.Olabilir. Ilave bilgiler, dalga seklini de gorursek ne istersen hesaplanabilir.
Birkaç mwlık ledler ile ölçülmez.Yo hayır hiç alakası yok, diyor ya sürücü bataryasının voltajında fark edilir bir azalma olmadan hedef bataryayı şarj ettim. Ben de onaylıyorum çünkü o kadar çok led yaktım kapasitör şarj ettim 0.5V, 0.4V olmadı. Şarj ediyor işte, ben şaşırmıyorum ancak sizin kafayı yemeniz lazım bunu iyi biliyorum ve siz kafayı yemeden ben pes etmeyeceğim.