Bitmiş pil ile batarya şarjı yapan devre

Ben de sana diyorum ki o devre semasi havadaki statik elektrigi kullanmiyorrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Havadaki radyo dalgalarini voltaja ceviriyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Sema okumayi bilseydin neden boyle yazdigimi anlayacaktin.

Dedim ya cin olmadan adam carpmaya calisiyorsun.

Bu islere merak ediyorsan temel elektrik kitaplarini okumalisin.,

teslanın orjinal panteti burada.

Güneş ışığı ile plaka elektrik yükleniyormuş.

Röntgen tüpüde kullanmış. Fazla detay yok.

Bunu denemem lazım. :)
Yukarıda bahsettiğim 96W'lık projede Tesla'nın bu versiyonun bir replikası zaten. Onu da yapabilirsin. Tesla'nın bir de Tesla bobinleri ile trafoyu rezonansa sokarak biraz osilasyonla yaptığı deşarj da var. İkisini karıştırma...

Neden statik elektrigi degil de radyo dalgasini elektrige ceviriyor diye sorarsan zevkle sebebini anlatirim.
Havanın elektrik yükünün küçük deşarjının bile 40 milyon mega watt olduğunu öğrendikten sonra bu gücü nasıl kullanabileceğini düşünmeden ve havadan elektrik projelerinin tamamının radyo sinyalleri olduğunu iddia ederek bir yere varamazsın. Oturup bu gücü nasıl elde edeceğini düşünmen gerek. Ben başarılı projelerin örneklerini verdim. Sen bunun sadece radyo sinyalleri olduğu yanılgısını yaşıyorsun evet böyle sanıyorlar ancak öyle değil. Paylaştığım İngilizce video da bu konuya açıklık getiriyor. Havada her Yard'da voltajın 100 Volt arttığı bir gerçek ve havada depolanan statik yük ile ilgilidir. Statik elektrik çeşitli yollarla sıcak elektriğe dönüştürülebiliyor. Bunu biliyor olman lazım, statik elektrik motorları yapılıyor ve bunlar endüstrileşmiş motorlar. Bu motorların nasıl çalıştığını sanıyorsun?

Sagdan soldan duydugun yalan yanlis bilgilerle tartismayip daldan dala da atlamasan nasil olur.
Statik elektrik motorlari hakkinda yeterince bilgim var merak etme de konumuzla ne alakasi var?

Konumuz havadaki statik elektrigi kullanmak. Verdigin semanin statik elektrikle alakasi olmadigini radyo dalgalari ile alakali oldugunu tekrarliyorum.
Inatla hayir diyorsun. Merakli bir adam olsan sebebini sorardin ama yok at bakisi ile inandiginin pesinden gidiyorsun.
Cahille munakasa etmemek gerekiyor ama ediyoruz iste.

Hep birilerinin yaptigi olctugu soylediklerini burda satmaya calisiyorsun. Yahu seni kandiriyorlar.

Yok su adam sunu yapmis sunu olcmus. Cagir o adam gelsin tartisssin. Ya da bana kendi deneyimlerinle gel.

Laftan da anlamiyorsun ki....

Fotoelektrik olaydan bahsediyor olsan anlarim. atmosferde oyle bir etki yok. Gunes isigi atmosferde dogrudan statik elektrik birikimine de neden olamaz.

Yanlis bilgilerle geliyorsun.

Gunesten gelen yuklu parcaciklarin cok az bir bir kismi dunyanin magnetik alanini asar ve kutup bolgelerinde havayi iyonize ederek aurora denen olaya neden olur. Bu da dogrudan elektrik uretimi degildir. Simsek vesaireye de neden olmaz. Neon isigi gibi isimaya neden olur sadece.

Sen havayi falan bosver. Sana statik elektrik jenaratoru yapmayi ogreteyim. Onunla ev ortaminda bir kapasitorde 10kV kadar potansiyel olusturacak kadar statik yuk biriktir sonra bununla bir iki ledi yakacak sistem gelistir ben de bu isleri birakayim.

Biri anten için üst katlarda bulunan dairelerdeki mutfak tüplerini kullanıyordu ve 2-3 devre ile led yakabiliyordu. Ne kadar çok devreyi paralel bağlarsanız o kadar çok akım elde ediyorsunuz. Onun videosu da var bulursan izle, acar kaptan diye arat.

Edit: buldum.
tek tüp çıkışını devreleri paralel bağlayınca akımı artırmaz.
sürekli 1amper çıkış için Tüpün yüzey alanı x 1000000 kadar olan plaka gerekiyor..
Çıkış çünkü miliamper bile değil mikroamper seviyesinde.
O kadar büyük plakayı havada toprağa değmeden nasıl tutacağız?
Almanların patlayan bir zeplini vardı o olur. :)
statik elektrikten patlamıştı o inişte.
Ama onun maliyetini karşılayamam. :)
Birde şarj olmasını bekleyeceğimiz için süper kapasitörlerden binlerce lazım.
Yıldırım düşmesine karşı korumada gerekiyor.

Son düzenleme:
Poulsen_tikker_radio_receiver_circuit.png
Tesla zamanında kristal diyotlar bilinmediği için diyot yerine bu tikker devresi kullanılıyordu. :)

Sagdan soldan duydugun yalan yanlis bilgilerle tartismayip daldan dala da atlamasan nasil olur.
Statik elektrik motorlari hakkinda yeterince bilgim var merak etme de konumuzla ne alakasi var?

Konumuz havadaki statik elektrigi kullanmak. Verdigin semanin statik elektrikle alakasi olmadigini radyo dalgalari ile alakali oldugunu tekrarliyorum.
Inatla hayir diyorsun. Merakli bir adam olsan sebebini sorardin ama yok at bakisi ile inandiginin pesinden gidiyorsun.
Cahille munakasa etmemek gerekiyor ama ediyoruz iste.

Hep birilerinin yaptigi olctugu soylediklerini burda satmaya calisiyorsun. Yahu seni kandiriyorlar.

Yok su adam sunu yapmis sunu olcmus. Cagir o adam gelsin tartisssin. Ya da bana kendi deneyimlerinle gel.

Laftan da anlamiyorsun ki....

Fotoelektrik olaydan bahsediyor olsan anlarim. atmosferde oyle bir etki yok. Gunes isigi atmosferde dogrudan statik elektrik birikimine de neden olamaz.

Yanlis bilgilerle geliyorsun.

Gunesten gelen yuklu parcaciklarin cok az bir bir kismi dunyanin magnetik alanini asar ve kutup bolgelerinde havayi iyonize ederek aurora denen olaya neden olur. Bu da dogrudan elektrik uretimi degildir. Simsek vesaireye de neden olmaz. Neon isigi gibi isimaya neden olur sadece.

Sen havayi falan bosver. Sana statik elektrik jenaratoru yapmayi ogreteyim. Onunla ev ortaminda bir kapasitorde 10kV kadar potansiyel olusturacak kadar statik yuk biriktir sonra bununla bir iki ledi yakacak sistem gelistir ben de bu isleri birakayim.
@Mikro Step Walla bu çocuğa harcadığın zamanına yazık.
Kupkuru bir cahile anlatsan şimdiye alim olurdu.
Enerjini emmekte mahir.
O yüzden enerjini kaptırma bu velede.. :tamam1

Konuda sürekli artan bi 100V var, bazen 100metre bazen bir yard değişip duruyor. İşin ilginci mesela 100metre de 100V diyip sonra 1km yukarı da 100bin volt var gibi fantastik şeyler geliyor. Ne derseniz diyin sizin bilmediğiniz, bilim adamlarının sakladığı bazı gerçeklerden dolayı anlayamadığınızı, sorgulamayan zeki olmayan bireyler olduğunuzu iddia edecek.

Konuda sürekli artan bi 100V var, bazen 100metre bazen bir yard değişip duruyor. İşin ilginci mesela 100metre de 100V diyip sonra 1km yukarı da 100bin volt var gibi fantastik şeyler geliyor. Ne derseniz diyin sizin bilmediğiniz, bilim adamlarının sakladığı bazı gerçeklerden dolayı anlayamadığınızı, sorgulamayan zeki olmayan bireyler olduğunuzu iddia edecek.
100mete değil 1 metre dedim zira 1 Yard 0.9144 metredir. Arkadaş paylaştıklarıma o kadar yabancı ki gidip araştırmaz diye 1 Yard yerine yaklaşık bir metre dedim ki kafasında kolayca canlansın. Havadaki elektrik sadece radyo sinyallerinden kaynaklanıyorsa yıldırımın kaynağı ne diye sordum. Kem küm bulutlar şu bu hayır havadaki statik yüktür ve güneş tarafından sürekli şarj olur. Rüzgarların sürekli bu devasa kapasitörü şarj etmesinden dolayıdır. Sürtünme ile elektrik yük depolanır.

Her Yard'da 100Vluk bir polarite farkı söz konusu ve bunun kesinlikle araştırılması gerekiyor ve araştırılıyor da... HAARP sistemlerinin ne olduklarını sanıyorsunuz?

100mete değil 1 metre dedim zira 1 Yard 0.9144 metredir. Arkadaş paylaştıklarıma o kadar yabancı ki gidip araştırmaz diye 1 Yard yerine yaklaşık bir metre dedim ki kafasında kolayca canlansın. Havadaki elektrik sadece radyo sinyallerinden kaynaklanıyorsa yıldırımın kaynağı ne diye sordum. Kem küm bulutlar şu bu hayır havadaki statik yüktür ve güneş tarafından sürekli şarj olur. Rüzgarların sürekli bu devasa kapasitörü şarj etmesinden dolayıdır. Sürtünme ile elektrik yük depolanır.

Her Yard'da 100Vluk bir polarite farkı söz konusu ve bunun kesinlikle araştırılması gerekiyor ve araştırılıyor da... HAARP sistemlerinin ne olduklarını sanıyorsunuz?
Böyle bir farkı ölçtün mü?
Yada ölçenlerin videosu var mı? :)

Haydaaaa şimdi bide HAARP çıktı meydane...
@Mikro Step in işi hey ki ne hey mevthane...

ben de dünya (yer), yıldırımları gökyüzüne fırlatarak rahatlıyor zannediyordum :cupid1:
ama zaten bulut atmosfer artı yüklüyse (ki şimdi elektronlar eksi değil artıdırdiyebilir) elektron hareketleri de elektiriğin kendisiyse yerden yukarıya fışkırmak zorunda değilmi :gulus2: :yerlereyat1::moruk1:

Evet paylaştım ya yukarıda, bu bilgiler bilimsel bilgiler ve bunlar anlatılıyor videoda...

Richard Feynman'ın fizik dersi kitabının atmosferdeki elektrik adlı bölümünden alınmış.

Ölçme yok bu videoda. :)
Bir metre yukarı plaka koyup toprak ile plaka arasındaki potansiyeli ölçme videosu yok mu?

Ölçme yok bu videoda. :)
Bir metre yukarı plaka koyup toprak ile plaka arasındaki potansiyeli ölçme videosu yok mu?
Biz köylerde iken ve dahi köyümüzün elektiriği yok iken çatıya konan antenlerle radyo anteni yapıp toprağa plaka gömerek dinlerdik radyoları.
O zamanlar 2 sırık arasına izolatör mekik fincan koyar araya bakır tel hererek hava hattı yapardık yatay olarak.
Elektirik filanda görmezdik.

Ama ne zaman bulutlanırda yağmura döner bulutlar elektiriklenirse o zaman 3-5 milim mesafeden elektirik arkı olurdu saniyede bir filan.
Aynı mantıkla şehirler arası enerji nakil hatlarını hesab edersek trilyonlarca volt elektirik biriktirip yere doğru şimşekler çaktırması lazım.
Oysa hgiçte öyle bir olay yok.
Gayetle de güzel üzerindeki AC HV enerjiyi sakin sakin taşımaktan başka bi faaliyette bulunmuyor.
Hatta düşen yıldırımları bile yakalamaya gerek duymuyor.

Bak delikanli.

Sana kucuk bir hesap yapalim.

Yaklasik her 100 metrede 100v potansiyel artisi var diyorsun 1km yukarida da 1000 V var diyorsun.

Simdi yerden senin hatirin icin 1000m yukariya uzanan yalitkan bir kule dikelim ve kulenin tepesine de dunyaya paralel olacak sekilde 1000 metreye 1000 metre koacaman bir aluminyum folyo acalim. (140 tane futbol sahasi kadar buyuk)

Simdi toprakla bu levha arasindaki kapasiteyi hesaplayalim.

C=Epsilon * A/d

A ne burda 1000 x1000 =10000000 metre kare.

d ne 1000m

Epsilon ne 8.85*10^-12

Burdan C yi hesaplarsak 8.85nF buluyoruz.

Senin hesaba gore 1000 metre yukarida 1000v var.

Bu yaptigimiz duzenekte levha uzerinde biriken yuklerin enerjisi 0.5*C*V^2 den hesaplanir.

0.5*8.85*10^-9 * 1000 * 1000 den de 0.0044 Joule buluruz.

Peki super verimli bir ledi 1v ve sadece 1mA ile isildattigimizi varsayalim.

Bu 1mW demektir. 0.0044 Joule ile bu led yaklasik T=5 saniye isildayabilir. Yani bu aluminyuk folya uzun sure bekledi ve 1000V voltaj yukselmesine neden oldu.

Simdi yaptiklarimiza bakalim. 1000m kule diktik. Havaya serili 1000m x 1000m folyoyu dunyaya paralel olacak sekilde gerdik.

Folyodan asagiya kadar da tel cektik.

Asagiya 1000v dan 1volta donusum yapan elektronik bir sistem koyduk. (verimini de %100 yaptik.)

Ledimiz sadece 5 saniye isildayabildi.

Sen bu hesap kabak gibi herseyi soyluyorken kici kirik 1N35 diyorlarla yapilmis 100 kadar devre kuracaksin. bunlarla da 95w guc ureteceksin. Ustelik 20 turluk bir sargi ile.

Sen ne iciyorsun?

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,457
Üyeler
3,350
Son üye
çıraközgür

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back