Bosch 18V 4.0 Ah lityum pil tamiri

18650 piller ile ilgili orijinal ve sahte arasındaki farkları anlatan bir kaynak daha vardı bulursam paylaşırım

çap olayında pilin üstündeki makaronu soyup bakmak lazım makaronu kalın olabilir.

Elinde orijinal laptop bataryasından çıkma vtc pil olan varsa en güzel bu şekilde karşılaştırma yapılabilir.

Timur abi ,

elinde hassas terazi varsa ağırlığını ölçermisin? Eski yuvaya uymaması marka farkından dolayı olduğunu düşünüyorum. Pilin dışındaki shirink kaplama kalınlığıda var. Sanyo ile sony farklı olabilir.

47.55 g ağırlığı. Shrink kaplama olmadan da kullanılıyor mu bu piller? Eğer kullanılıyorsa o zaman kaplamasız çap vermeleri mantıklı. Ama benim bildiğim bunlarda her zaman bu kaplama oluyor. O zaman ölçünün de kaplama dahil olması gerekmiyor mu?

Abi biraz araştırma yaptımda senin pilin çapı orijinal ile aynı . Serkan abinin de dediği gibi Sanyo ile arasındaki fark olması normal bence

Ekler

• US18650VTC6_Technical_Information (1).pdf
    3.3 MB · Görüntüleme: 129
Bendeki... Belki faydası olur....

Ben paketi kendim yapacaktım. Ama pili aldığım adam iç dirençleri ölçerek özdeş paket yapıyoruz. Senin yaptığın verimsiz olabilir dedi ve beni ikna etti. Böyle hazır aldım.

Ekler

• IMG_20220818_171648.jpg
    IMG_20220818_171648.jpg
    238.2 KB · Görüntüleme: 126
47.55 g ağırlığı. Shrink kaplama olmadan da kullanılıyor mu bu piller? Eğer kullanılıyorsa o zaman kaplamasız çap vermeleri mantıklı. Ama benim bildiğim bunlarda her zaman bu kaplama oluyor. O zaman ölçünün de kaplama dahil olması gerekmiyor mu?
kaplamayı çıkarınca pilin gövdesinin %80ı şasesi(eksisi) ortaya çıkıyor tehlikeli bir durum makarınu üstünde kalsın o 0.3 makaron kalınlığı

Ben paketi kendim yapacaktım. Ama pili aldığım adam iç dirençleri ölçerek özdeş paket yapıyoruz. Senin yaptığın verimsiz olabilir dedi ve beni ikna etti. Böyle hazır aldım.
biraz sallıyorlar abi ben bambaşka piller ile paket yapıyorum yine de istediğim performansı veriyor.
önemli olan pil tipi pillerden biri ınr biri ıcr olursa o zaman aşırı dengesiz oluyor

Sendeki pildeki puntolar çok düzgün. Bu orijinal olabilir. Benimkiler yamuk yumuk.

Bende birde bunun büyüğü var. Ebat olarak standartını hatırlamıyorum. Sony 3ah diğeri büyük olan 5ah ancak test ettiğim üründe ilk açılışta demeraj akımı ile başa çıkamıyor.

Tüm bunlardan önce kendim piyasadan harcı alem pil + bms alıp test ettim. 10dk dayandı. Aynı testte sony 3 saat çalışıyor. Orjinalmi bilmem ama kaliteli...

Birde bu piller satıcıların eline nasıl geçiyor. Bunlar harici kullanım piyasaya sunulmuyor bildiğim kadarıyla. Sadece cihazlarında pil kullanan firmalara satılıyor diye biliyorum.Tabii yanlışta biliyor olabilirim :D .

Pilleri puntaladım. Bu Quian Li hiç randımanlı çalışmadı. En son kademede bile nikeli iyi tutturamadı pillere. Bir sürü punta attım ve gereksiz yere ısıttım aküyü. Sonra punta makinasını tekrar şarja koyup şarj olmasını bekledim. Her işin doğru makinasını almak lazım, böyle oyuncaklarla doğru dürüst iş olmuyor.

Neyse puntaladım ama puntaların sağlamlığı son derece şaibeli. Pil grubunu şarja taktım ve şarj oluyor görünüyor.

Pilleri puntaladım. Bu Quian Li hiç randımanlı çalışmadı. En son kademede bile nikeli iyi tutturamadı pillere. Bir sürü punta attım ve gereksiz yere ısıttım aküyü. Sonra punta makinasını tekrar şarja koyup şarj olmasını bekledim. Her işin doğru makinasını almak lazım, böyle oyuncaklarla doğru dürüst iş olmuyor.

Neyse puntaladım ama puntaların sağlamlığı son derece şaibeli. Pil grubunu şarja taktım ve şarj oluyor görünüyor.
abi sana biraz ters bi yöntem ama çare araba aküsü kısa devre akımları çok yüksek punta teli çok dandik değilse harika punta yapıyor

Ben iyi bir punta kaynağı makinası bakayım olmazsa. Yerli malı ürünler de var.

Şimdi şarj tamamlandı ve akülü vidalama ile denedim. Tork gayet iyi. Ama bu puntalar gerçekten çok berbat oldu bunları yenilemem lazım. Böyle tehlikeli hatta. Ark falan yapıp bir de yangın çıkarır bu meret.

Timur abi bu tür punta cihazlari 0.08 0.10 mm kalınlık gibi ince şeritleri rahat puntalayacaktir. Aldığın şeritler orjinalindeki gibi kalın ise zor puntalar.

Trafolu bir punta makinasi ile puntalamak lazim.

Sanırım bu cihaz daha ziyade telefon pilleri için.
spot.jpg

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back