Brymen Bm869s tedariği

Arkadaşlar, şahsi kullanımım için Brymen bm869s multimetre almayı düşünüyorum. Ancak stokta ürün bulamıyorum. Stoktan satış yapan bir yer biliyorsaniz yazarsaniz sevinirim.
Şunu belirtmek isterim ki kullanılmış yani ikinci el almayi düşünmüyorum.

Son düzenleme:

Son düzenleme:
netes'de var gözüküyor

Stokta var görünüyor satın al butonuna basınca:
1770360821421.png

Bendekilerden birini Netes ten almıştım.
Ellerinde yoksa da bile getirtiyorlar. Yeni çıkan BM2257 almak istemiştim, stokta yok ama isterseniz getirtiyoruz demişlerdi, aramak lazım.

Bir sorum olacak. Fluke 115 kullanıyorum diyot modunda ölçüm yaparken buzzer ile uyarı veriyor. Ekrana bakmadan hızlı bir şekilde ölçüm yapabiliyorum.
Bu cihazda da aynı özellik bulunuyor mu?

Brymen'de diyot kademesinde ötmez. Zaten mantıklı birşey de değil. Eğer bütün diyotlarda forward yönde ötüyorsa, şotki veya normal diyot ayrımını nasıl yapacaksın? Transistör ölçerken emitter/kollektör nasıl belirleyeceksin? Diyot ölçümü yaparken her zaman forward voltajını ekranda teyit etmek lazım. Orada gördüğün rakamlar, kafanda genel olarak bir istatistik veritabanı oluşturur, ve her yeni ölçümde bir karşılaştırma yapmanı sağlar.

Her zaman 0.475 civarı değerler ölçtüğün bir diyot modelinde 0.300 değer görüyorsan, bundan şüphelenmen lazım.

Fluke 115 den Brymen'e yükselmek, hangi Brymen modeli olursa olsun, eşekten inip ata binmek gibidir :D Kesinlikle geriye bakmazsın. Fluke 115 in bir altı zaten meşhuuur DT-830D dir bence :cheeky5:

Evet eskiden bana da çok kıymetli gelirdi ICL7106 ve benzerleri. Ama artık sadece elektronik tarihindeki bir arkeolojik buluntu :temkinli1:

Forum istatistikleri

Konular
8,912
Üyeler
3,590
Son üye
yakupk

Son kaynaklar

Back