Cihaz yakma.

Önce televizyon programlarından başlanmalı. Vatandaşın ilgi alanı gorselden işlevselliğe kaysın. Sonra ithalat politikaları incelenmeli. Kafasında bir proje oluşan insan denemekten korkmasın. Pahalısından geçtim, çoğu malzemeyi bulmak ya da getirtmek bile imkansız.

Youtube üzerinden DIY videolarına bakarken istemeden kafamda maliyet hesabı yaparken buluyorum kendimi.
Timur hocam isterse bu mesajları yeni konu başlığı altına taşısın. Konu başlığından başka muhabbetlere kaydı.
İnsanın vizyon ve misyon sahibi olma konusunda mesafe kat edeceği yer en küçük yaşından başlayarak okullar olmalıdır. Bizim eğitim sistemimiz düşünen, üreten, kafası farklı çalışan gençleri baştacı etmek yerine kitabı bilgileri en iyi ezberleyen ve bunları çözümleyen gençlerin önünü açıyor. Tamamen işlevsiz bir fasit daire. Hala aynı müfredatlar üzerinde nasıl sınav yapalım diye tartışıyoruz. Eğitim gündemimiz bu. 19-20 yaşına gelmiş gençler hala hangi meslek sahibi olacağım diye düşünüyor. Neye istidadı, neye yatkınlığı olduğunu ne eğitim sistemi , ne de kendisi biliyor. Ayrımımız sayısalcı mı, sözelci mi? Komik.

Her doğruluk sınıfının bir uygulama alanı var. Yoksa Keysight keyfine 8 1/2 haneli multimetre yapmıyor.

Mesela adam üretim bandına koyuyor Keysight 3458A yı, 1000V kademesinde hem 1000V hem de 10 mikrovolt ölçüyor. Kademe değişimi, değerin oturmasını da beklemiyor ve saniyede yüzlerce ölçüm yapıyor.

Veya termokupl ile sıcaklık ölçüyorsun. Veya strain gauge ile gerilme ölçüyorsun. Buralarda hep mikrovolt değerler sözkonusu.

Ufku geniş olan, yapılmamışı veya yapılması zor olanı yapmaya özenenlerin istediği cihazlar bunlar.

Yoksa Türkiye'deki birçok insan gibi "Adam yapmış abi, ürünün hazırı var, git al. Bunu ancak gavur yapar, bizden adam olmaz ..." zihniyetinde isen, ufkun sadece pil şarj aleti, güneş paneli invertörü (bedava elektrik :D ) seviyesinde ise tabiki gerek yok bunlara.
Daha basit cihazların veya sensör transmitterlerinin kalibrasyonu için de kullanılabilir.

Forum istatistikleri

Konular
7,998
Üyeler
3,191
Son üye
iclal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back