Under Ground
Aktif Üye
Timur hocam isterse bu mesajları yeni konu başlığı altına taşısın. Konu başlığından başka muhabbetlere kaydı.Önce televizyon programlarından başlanmalı. Vatandaşın ilgi alanı gorselden işlevselliğe kaysın. Sonra ithalat politikaları incelenmeli. Kafasında bir proje oluşan insan denemekten korkmasın. Pahalısından geçtim, çoğu malzemeyi bulmak ya da getirtmek bile imkansız.
Youtube üzerinden DIY videolarına bakarken istemeden kafamda maliyet hesabı yaparken buluyorum kendimi.
İnsanın vizyon ve misyon sahibi olma konusunda mesafe kat edeceği yer en küçük yaşından başlayarak okullar olmalıdır. Bizim eğitim sistemimiz düşünen, üreten, kafası farklı çalışan gençleri baştacı etmek yerine kitabı bilgileri en iyi ezberleyen ve bunları çözümleyen gençlerin önünü açıyor. Tamamen işlevsiz bir fasit daire. Hala aynı müfredatlar üzerinde nasıl sınav yapalım diye tartışıyoruz. Eğitim gündemimiz bu. 19-20 yaşına gelmiş gençler hala hangi meslek sahibi olacağım diye düşünüyor. Neye istidadı, neye yatkınlığı olduğunu ne eğitim sistemi , ne de kendisi biliyor. Ayrımımız sayısalcı mı, sözelci mi? Komik.