Class 938A lehimleme istasyonu

Hakiki Hakko uca benim daha önce pirinçten yaptığım boruyu taktıktan sonra tekrar denedim. Lehim eritme süresi 35 saniye. Lehimi erittikten sonra da ıslak süngere değdirince lehim donmuyor. Yani ısı iletim sorunu çözülüyor.

Yani ince pirinç veya bakır boru ile uç ve seramik arasındaki boşluk alınırsa, hem Class'ın kendi ucu, hem de Hakko ucu güzel bir şekilde çalışıyor.

Yalnız ısı ölçümü yapınca, Hakko uç takılı iken cihaz 300 ℃ gösterirken ucun gerçek sıcaklığı 350 ℃ idi. Eğer hakko uç kullanılacaksa, cihazın bu uca göre kalibre edilmesi gerekiyor. Ama kalibre edilmese de 300 ün 350 ye karşılık geldiği bilgisi ile bu şekilde de kullanılabilir.
 
Peki sonuç olarak ne diyebiliriz? Bütçesi kısıtlı olan hobiciler için bence Class 938A, ince boru modifikasyonu yapılmak şartı ile, iyi iş görecek bir havya istasyonu.

Ama benim tavsiyem, Class 938A satın alıp, buna uygun olan Hakko T18 serisi uçlar kullanmak. Benim burada kullandığım T18-D24 ucu, keski tip uç ve keski genişliği 2.4 mm Bunun 0.8, 1.2, 1.6 mm olanları da var (T18-D08, T18-D12, T18-D16) Aynı şekilde, hakko'nun 4 mm delik çapına sahip diğer uç serilerinden de kullanma imkanı var.
 
Ama benim tavsiyem, Class 938A satın alıp, buna uygun olan Hakko T18 serisi uçlar kullanmak.
Uçların kalitesinde ne gibi farklıklar var? Örneğin lehim tutma durumları gibi fiziksel unsurlar benzer mi?
 
Uçların kalitesinde ne gibi farklıklar var? Örneğin lehim tutma durumları gibi fiziksel unsurlar benzer mi?

Lehim tutma konusunda aralarında pek fark yok. Herhalde bir süre kullanınca fark belirginleşmeye başlar. Class'ın kendi uçlarının çok uzun ömürlü olacağını sanmıyorum.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,839
Mesajlar
99,582
Üyeler
2,479
Son üye
yiyehuoxing32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top