Class 938A lehimleme istasyonu

Hakiki Hakko uca benim daha önce pirinçten yaptığım boruyu taktıktan sonra tekrar denedim. Lehim eritme süresi 35 saniye. Lehimi erittikten sonra da ıslak süngere değdirince lehim donmuyor. Yani ısı iletim sorunu çözülüyor.

Yani ince pirinç veya bakır boru ile uç ve seramik arasındaki boşluk alınırsa, hem Class'ın kendi ucu, hem de Hakko ucu güzel bir şekilde çalışıyor.

Yalnız ısı ölçümü yapınca, Hakko uç takılı iken cihaz 300 ℃ gösterirken ucun gerçek sıcaklığı 350 ℃ idi. Eğer hakko uç kullanılacaksa, cihazın bu uca göre kalibre edilmesi gerekiyor. Ama kalibre edilmese de 300 ün 350 ye karşılık geldiği bilgisi ile bu şekilde de kullanılabilir.
 
Peki sonuç olarak ne diyebiliriz? Bütçesi kısıtlı olan hobiciler için bence Class 938A, ince boru modifikasyonu yapılmak şartı ile, iyi iş görecek bir havya istasyonu.

Ama benim tavsiyem, Class 938A satın alıp, buna uygun olan Hakko T18 serisi uçlar kullanmak. Benim burada kullandığım T18-D24 ucu, keski tip uç ve keski genişliği 2.4 mm Bunun 0.8, 1.2, 1.6 mm olanları da var (T18-D08, T18-D12, T18-D16) Aynı şekilde, hakko'nun 4 mm delik çapına sahip diğer uç serilerinden de kullanma imkanı var.
 
Uçların kalitesinde ne gibi farklıklar var? Örneğin lehim tutma durumları gibi fiziksel unsurlar benzer mi?

Lehim tutma konusunda aralarında pek fark yok. Herhalde bir süre kullanınca fark belirginleşmeye başlar. Class'ın kendi uçlarının çok uzun ömürlü olacağını sanmıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
7,618
Mesajlar
127,210
Üyeler
3,080
Son üye
langerhanz

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back
Top