Lehimleme İstasyonu

flowchartx

Aktif Üye
Katılım
18 Ağustos 2021
Mesajlar
220
Herkese merhabalar aşağıda ki aleti almayı düşünüyorum. Neredeyse her kılıftan malzeme lehimliyeceğim. Kullanan varsa nasıldır tavsiye eder misiniz ?

 
Kaliteli bir havya gibi görünüyor. Fakat her türlü kılıf için uygun değildir. Bazı kılıflar sadece sıcak havayla lehimlenmeli. Pinler çok ince olduğundan havya ucu temas ettiğinde eğilme veya kısa devre durumları olabilir. 1 entegreyi lehimlemek için yarım gün harcadığımı bilirim. Halbuki sıcak havayla 5 dakikalık iş.
 
Bu tip havya istasyonlarında uç çeşidi yok. Sadece kalın bir konik uç ve gene kalın bir keski uç bulabilirsin herhalde. Fazla yüksek sıcaklıklara çıkarsan iyi lehim tutmaz, kısa zamanda da korozyondan gider. Gücü de 60 W demişler ama Çin geleneklerine göre onu şöyle yarıya falan indirmen lazım. Geniş bakır yüzeylerde uç PCB ye yapışır, pad kaldırır.

Neticede sadece kurşunlu lehim ile çalışacaksan, lehimlemenin mikroskop altında yapılması gerekecek kadar küçük olan komponentler sözkonusu değil ise, çok katmanlı, geniş bakır yüzeylerin olduğu kartlarla çalışmayacaksan bir şekilde iş gördürürsün buna herhalde.
 
Anladım hocam uçları halledebilirim. Anladığım kadarıyla bana yetecek bir havya teşekkürler
 
Class, Sunline, Yhiua hepsi benzer hatta model numaraları bile. 936, 937 vs

Bunların bir tık üstü Bakon var. Bakonun uç seçeneği çok. Belki buna da uyabilir.


 

Forum istatistikleri

Konular
8,448
Mesajlar
138,582
Üyeler
3,343
Son üye
Yigitaatalay

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back
Top