Yok ya myrobotech diye bişey. Yazıcıyı alırken yanında beraber gelsin diye aynı firmadan aldım. Halt etmişim.Hangi marka abg mi?
Yok ya myrobotech diye bişey. Yazıcıyı alırken yanında beraber gelsin diye aynı firmadan aldım. Halt etmişim.Hangi marka abg mi?
İki ayrı tabla ısısı verildiğini bilmiyordum. Birde PTFE tüp neresi bilmiyorum. Ama bir yerde tıkanma olsa filamentin akışı kesilmez mi?Yazdırma hızını 20, ısıyı 207, ilk katman tabla ısısını 65 sonrasını 55 yapıp denersen daha iyi sonuçlar alma olasılığın yüksek. Ben dandik filament kullandığımda yavaş yazdırırsam sonuç epey düzeliyor.
Umarım PTFE tüp tam oturmadığı için tıkanma yapmamıştır. Gerçi öyle olduğunda ızgara gibi boşluklu çıkartıyor...
Yazı ve rakam türü şeylerde sorun yaşıyorum. Var mı bir önerisi olan?
Yarın uğraşayım biraz. Amfi restorasyonu bitince boşluğa düştüm zaten.Stringing test modelini indir: https://www.thingiverse.com/thing:2450004
Başlangıç ayarları:
Baskı hızı: 50 mm/s
Retraction: 7mm
Retraction speed: 25mm/s
1. Bu modeli 205 dereceden 185 dereceye kadar 5er derece indirerek bas. En iyi sonuç veren sıcaklıklar içinden en yükseğini seç.
2. Sonra retraction'ı 5 ve 8mm arasında optimal değere getirene kadar değiştir.
3. Sonra retraction speed'in 25-50mm/s arasında optimal değerini bul.
Bunu mükemmel hale getirdikten sonra daha zor teste geçebilirsin: https://www.thingiverse.com/thing:3601364
Ben bu zor testi PETG gibi stringing kabusu bir materyal ile basabiliyorsam PLA ile (ne kadar kötü olursa olsun) yapılabiliyordur.
Youtube da biraz araştırdım. Çoğunlukla retraction dan bahsedilmiş. Bu retraction dedikleri sanırım kafa bir kısımdan diğreine giderken filament akmasın diye motorun filamenti geri çekme
Umarım PTFE tüp tam oturmadığı için tıkanma yapmamıştır.
Youtube da biraz araştırdım. Çoğunlukla retraction dan bahsedilmiş. Bu retraction dedikleri sanırım kafa bir kısımdan diğreine giderken filament akmasın diye motorun filamenti geri çekme olayı.
Yarın yapacağım ama bu ayarlar her parça için ayrı ayrı yapılmıyordur inşallah.Evet. Retraction önemli ama sıcaklık en en en en önemli ayar. 5 derece düşürünce stringing tamamen düzelebiliyor. Aynı şekilde olması gerekenden 5 derece düşük basarsan bu sefer katmanlar iyi yapışmıyor ve parçalar katman aralarından kırılıyor. Bu orta noktayı bulabilmek önemli. Yazdığım sırayla yaparsan hızlıca kalibrasyonu halledersin.
Yarın yapacağım ama bu ayarlar her parça için ayrı ayrı yapılmıyordur inşallah.
Yaklaşık 25 tane bastım ancak neredeyse hepsi aynı. Sanki yaptığım değişiklikler etki etmiyor gibi.
O kadar çok kombinasyon ile uğraştım ki artık ne yaptığımı, hangi adımı hangi parçaya uyguladığımı unutmaya başladım. Parçaların hepsi de birbirine benzeyince iyice zıvanadan çıktım. Bir ara konuyu saptırıp arduino ile firmware update etmeye bile kalktım. Sonra baktım ki daha fazla kurcalarsam içinden çıkamayacağım bir duruma giricem. Bıraktım kafayı dağıtmak için.Gönderdiğim profili denediniz mi acaba? Geri çekmeyi geçersiz kılan başka ayarlar da var çünkü. Atıyorum 5 mmlik bir mesafe gitmeden geri çekme yapmaz, ufak modellerde sıkıntı çıkartır. Combing mode var yine etkiler. Dolaşma hızınız çok yavaştır kaliteli baskı almak adına yavaş basarsınız ama sonuç tam tersi gelir vs vs. Filamenti sündürür de sündürür. Yani en büyük etken sıcaklık ve geri çekme ama arkasında en az 10 tane daha ayar yatmakta.
Gönderdiğim profili denediniz mi acaba? Geri çekmeyi geçersiz kılan başka ayarlar da var çünkü. Atıyorum 5 mmlik bir mesafe gitmeden geri çekme yapmaz, ufak modellerde sıkıntı çıkartır. Combing mode var yine etkiler.