Öğretmen27
Aktif Üye
6 ve 3 u birĺestireceksiniz.power ın 2 deliğini birleştirip şasi yapıcam doğrumudur yeşil gösterdiğiniz bölgeler potansiyometre ama hangi bacak nereye bağlanacak kaç k potans kullanıcam
teşekkür ederim hocam mazemeleri sipariş verdim haftaya elimde olur yaptığım takdirde sizlerle paylaşıcam6 ve 3 u birĺestireceksiniz.
Potas baglansisi asagidaki gibi.
1 no saseydi. (Siyah) 2 no cikisti.(mavi) 3 no giris baglantisi. (Yesil)
Potas 10 kohm deger. Onu yazmayi unuttum.teşekkür ederim hocam mazemeleri sipariş verdim haftaya elimde olur yaptığım takdirde sizlerle paylaşıcam
hocam arıza yok benim sıkıntım anfinin kumandasının kaybolması bende subboofer'a ceviricem oyüzden kumanda olmadan ses açıp kapama yapamıyorum kumandasız denedim hiçbir şekilde ses gelmedi bende burda sizin konunuzu okudum kumandasız nasıl ayarlarım onu bulmaya çalışıyorum creative 4400 anfi 4+1Potas 10 kohm deger. Onu yazmayi unuttum.
Ariza ne soylemediniz
teşekkür ederim hocam verdiğiniz bilgi malzemelerim gelince yararlı olacaktır umarım sağolunPotansiyometre bağlamakla ilgili şu kısa bilgiyi vereyim
Örneğin bir Amplifikatör var buna pot bağlayacaksınız.
Anfinin üzerinde INPUT yazan pininden alacağınız kabloyu ,potun orta bacağına lehimleyin
Gnd ucu pota karşıdan baktığınızda potun solundaki pine lehimlenir,potun diğer ucuda zaten sinyalin geldiği uçtur.
(Pot gnd nin takılı uca doğru döndükçe ses azalır)
Tabi tüm bu üç kablo blendajlı olmalıdır.
Metal bazı potların sağ tarafında küçük bir çıkıntı olur bu çıkıntı ,ampliye potu takarken hemen yanında bu çıkıntının gireceği delik vardır bu delik bu çıkıntnın girmesi içindir amacı pot kullanım sırasında yerinden kayıp dönmesin diye konulmuştur.
3366 eklentisine bak
HOCAM MERHABA DENEDİM POT 10 K SİSTEME GÜÇ GELİYOR BASS ARA SIRA SES VERİYOR AMA MÜZİK SESİ GELMİYOR 7,5V ADAPTÖR KULLANDIM ONUNLA ALAKASI OLABİLİRMİPotas 10 kohm deger. Onu yazmayi unuttum.
Ariza ne soylemediniz
12v olcak.HOCAM MERHABA DENEDİM POT 10 K SİSTEME GÜÇ GELİYOR BASS ARA SIRA SES VERİYOR AMA MÜZİK SESİ GELMİYOR 7,5V ADAPTÖR KULLANDIM ONUNLA ALAKASI OLABİLİRMİ
12 VOLT OLUNCA SES GELİRMİ DİYORSUNUZ12v olcak.
12V DENEDİM GÜÇ VAR SES YOK BAĞLANTILAR DOĞRU NEREDE YANLIŞ YAPMIŞ OLABİLİRİM
hocam 7 volt dolaylarında gösteriyorHatta multimetre ile DC kademesinde ölçüp kesin 12V olduğundan emin olmak lazım. Bir de yönününde doğru olduğundan emin ol. Bazı adaptörlerde iç artı bazılarında iç eksi.