CRT TV'lerin Radyasyon Etkisi

Havaalanlarinda malmulk ortadaymis.

1731743481567.png

@Dede beyaz led icin onunde fosfor olan UV led gerekiyor diyince merak ettim. Beyaz isigin da diger ledler gibi uretildigini saniyordum.

UV degil de mavi led kullaniliyormus. Cok ilginc. Aslinda dusununce beyaz isigin dogrudan elde edilememesi cok mantikli.
Mavi değil aslında maviye kaçan UV dir. Ben bizzat siemens renkli ekran ilk telefonların arka plan aydınlatmasından biliyorum.
İlk temasım öyle oldu onlarla.
Arka plan plastiği floresant maske ve ledler mavimsi zor görülen UV idi.
Ama her nasılsa beyaza dönüştüren film LCD nin arkasındaydı.
Modelini şimdi hatırlayamıyorum.

Beyazın sıcak soğuk ilişkisini verende aslında o maske.
Soğuk beyazdan aşırı rahatsız oluyor gözlerim. Zira göremediğim ama gözlerimi yakan bir görünmeyen ışık saçıyorlar sanki.
Floresant ampul öyle değil mesela. Ama soğuk beyaz ledler öyle. Hatta ekonomik tasarruflu floresant ampullerdede benzer sıkıntım wardı. Yeterince aydınlatmıyor ama gözümü alıyordu.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,922
Üyeler
2,810
Son üye
eslop400

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back