D class amfi kırmızı led yakması sorunu

yeko

Yeni Üye
Merhabalar D class 5 kanal oto amfisi aldım montajını yaptım herhangi bir sıkıntısı yoktu 1 saat civarı yol gittim müzik orta seviyede bi anda 4 kanal da ses gitti subwoofer kanalı çalıyordu 10 sn sonra 4 kanal geri geldi böyle bi kaç sefer tekrar etti sağa çektim amfiye baktığımda mavi led yerine kırmızı led yanıyordu, herhangi ısınma da yoktu kontağı kapattım bi süre bekledim kablolara baktım sorun yoktu kontağı açtığım da ilk kırmızı led yandı sonra maviye döndü 2-3 dk sonra kırmızı led yandı aynı şekilde 4 kanal gidip geri geliyordu bu sefer tüm hoparlör kablolarını ve rca kablosunu söktüm sadece güç kabloları takılıydı öyle denedim aynı şekilde 2-3 dk sonra kırmızı led yandı sorun kaynağı ne olabilir teşekkürler

İlgili anfinin arıza kodlarına açıklamasına bakmakı lazım.

Anfi nasıl bir anfi?

Mobass mbp 1600.5D modeli kırmızı led yanıyor ama ses çalıyor az önce denedim

D class da olsa cipin sogumaya ihtiyaci vardir. Korumaya gectiginde cip sicakligini hemen bir yokla.
Belki sogutucu istiyordur.

Son düzenleme:
Anlık akım yetmiyor bayılıyor olabilir. Besleme kablosu ince gelmiştir ?

Kısık volum ile sorun çıkmıyorsa büyük ihtimalle öyledir.

Büyük kondansatörler galiba bu yüzden takılıyor. Gençlik hevesleri ...

Screenshot_20251104_222651.jpg

Farah yazmış :)

Son düzenleme:
sesi hiç açmasam bile 2-3 dk sonra kırmızı yakıyor ama şase kablom aliminyum 8ga 12v kablosu %100 bakır 8 ga

Cihazın kitapçığında kırmızı uyarı ya sıcaklık yada kısa devre olduğuna işaret diyor.

Sisteminizde sıcaklık sorunu yoksa bağlantı yada kısa devre hatası vardır.

Screenshot_20251104-232841_Chrome.jpg

Cihazın kitapçığında kırmızı uyarı ya sıcaklık yada kısa devre olduğuna işaret diyor.

Sisteminizde sıcaklık sorunu yoksa bağlantı yada kısa devre hatası vardır.

44836 eklentisine bak
Bağlantıda bir sorun gözükmüyor yüksek ihtimalle fabrikasyon arızalı sadece kafama takılan kırmızı led yanarken amfi aktif olarak nasıl çalışabiliyor, acaba kabloların kalitesi, şase kablosunun aliminyum olması mı etkiliyor

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,475
Üyeler
3,364
Son üye
eraymer

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back