Şurda 12bit uygun fiyatlı bir dac var. Burda dursun...
2 veya 3 kanallı bulma şansı var mı peki bunların?!
Ona dikkat etmemiştim datasheet kısmına şimdi baktım [emoji23]benim de gözler bozuk[emoji23]Benim linkini verdiğim iki kanal zaten.
Merak ettim modül ne için kullanılacak? TL494 yanlış hatırlamıyorsam smps devrelerinde kullanıyordu.Şöyle ki
TL494 ile modül yapmak istiyorum.Ama mega328 kullanıp Arduino ile kontrol edeceğim.En fazla 16 MHz olacak bundan hızlı kontrol edemem.Referans gerilimini bu DAC ile yapacağım.TL 494 da en fazla 200 khzde çalışacak.yani 200 kHz olması yeterli.port çok olmadığı için i2c veya seri yöntem olması daha iyi olur.
Benim asıl ilgi alanım SMPS konsu.Merak ettim modül ne için kullanılacak? TL494 yanlış hatırlamıyorsam smps devrelerinde kullanıyordu.
Ben 200 khz civarında kullanmayacağım.TL494 ün yaklaşık %10u civarında bir frekansta kullanacağım.yani 20 khzde en fazla olacağı o şekilde.STM entegre serisini arduino ile kullanabileceğim hangi bootloader mevcut?Bir çalışmada sinus ref gerilimi üretmek için MCP4922 kullanmıştım.
Yaklaşık 0-8KHz aralığında tek alternansta 16 step scopla bakınca çok net, temiz bir şekilde basamaklar görünüyordu. Yani 128K set gayet güzel çalışmıştı.
Datasheet'e göre veriyi gönderip set et komutundan sonra 4.5uSec set süresi olduğundan 200K set adedi için bu IC ye dikkat etmek gerekir.
Yine Arduino IDE kullanıp üzerinde 2 kanal hazır DAC olan STM32F103 gibi bir IC kullanmakta başka bir çözüm.
Arduino uyumlu 32F103 kartlar bi dünya. Bluepill mesela .
En azından SPI-I2C iletişim zamanları sorun olmaz.
Zaten 328 max 20Mhz clock hızıyla ancak SPI iletişimi ile uğraşır. Özellikle de Arduino ortamında.
Anladım. Devre şeması, elemanlar, proje görselleri olarak resimler beklentisi içine girdim.Benim asıl ilgi alanım SMPS konsu.
Çok ATX patlattım
TL494ü modül haline getirip ATX psulardan power supply yapmaya yarayacak bir modül yapmak istiyorum.Planım bu.
Arduino ortamını çok detaylı tanımıyorum.STM entegre serisini arduino ile kullanabileceğim hangi bootloader mevcut?