DC AKIM VERİLEN KARE DALGAYA YAKIN TEK BİR DALGADA OSİLOSKOP İLE GÜÇ VE ENERJİ ÖLÇME ?

Hayır ben tamamen bilmsel temellerle hatta makelesinide hazırlayıp hazırda tuttuğum bir çalışmadan bahsediyorum.Burda mıknatıstan sınırlı benim motor için bile % 1-2 olan az miktardaki bir enerjiden bahsediyoruzki bu muazzam derecedeki enerjiye sahip madde içi mekanizmasında kaybolunca tespit etmek hiçde kolay bir durum değil .Biz 2 defa motor uzmanı olan yerde ölçüm yaptık hata bulunamadı.Sağolun ayrıntılı kayıplarla ilgili bahsetmişsiniz .Ben bunların dışında normal kitaplarda bahsedilmeyen birkaç kaybı daha deneylerle kendimde görüp isim olarak bahsetttim hazırda beklettiğim makalede ve Blog sayfasında https://www.blogger.com/profile/11485463974354441270 (kalıcı mıknatıs üzerindeki fuko ve az miktarda histerezis kaybı gibi ) ancak bu enerjiler hem çok az hemde hesaplanması tam netlikte çok çok zor. Mevcut kayıplarla birilikte kazanılan enerji yeterli olduğundan bu hesaplara gerek kalmıyor...Kalıcı mıknatısların Yaklaşık yüzyıl içinde yüzde 1-5 enerjilerini kaybettiği bilinmekte bu arada ...
 
Son düzenleme:
Neyse bu konu uzun bilgi paylaşımı gerektiği için konuyu hatta deneyin tamamını açmak istememiştim ama henüz gerek ölçümlerle gerkeksede ayrıntılara girildiği zaman bilimsel temellerle Birçok kurum ve Prof ünvanında dahil hocalarla yaptığım karşılıklı bilgi alışverici ölçüm yöntemi vb de bir hata bulunamadı en azından şimdiye kadar. Bakalım hayırlısı duam artık ya bu meselede hatalıysam birilerinin çıkıp bak bu hesabın ölçümün formülün yanlış demesi ki böylece zamanımı farklı bir çalışmaya verebilirim yada doğru iz üzerineysem artık benide yoran bu konuda uygun ilgili yer ve kişilerle motor ve bilimsel /deney işinin net bir sonuca ulaşması.Bu deneyin sonucuna göre ya bu deneyide katıp yada sadece motor verim kayıp ölçümlerine göre zaten sonuçları paylaşmak için çoğu hazırlığı tamamladım.Bakalım ,Allahtan hayırlısı olur inşallah.
 
Son düzenleme:
İlginiz için teşekkür ederim .Deney müsbet olursa yine konuyu ayrı bir başlık olarak açmayı düşünüyorum yine ama şimdi hipotezi birkenara bırakıp normal konumuza dönebilirsek aynı soruları tekrar sormak istiyorum ..
 
Gidis yolunda hata oldugunu dusunuyorum. Belki de kurguladigin deney duzenegini anlamadim.

Diyelimki olcmek istedigin enerjiyi senin icin olctuk ve sana cok cok dogru sekilde verdik.

Bundan sonra bu degerle ne yapacaksin?

Bu olcum sorunu yeni bir scop satin almayi gerektirecek kadar buyuk sorun degil.

Fakat bu degeri elde ettikten sonra nasil ilerleyecegini cok merak ediyorum.

Oncelikle hemen hemen her mesajda soyle bir ifade kullaniyorsun.

"Bobin uzerinde harcanan enerjiyi bulacagim"

Bobin uzerinde sadece I^2 R enerjisi harcanir.
Bunun disindaki enerji bobinde depolanir.

Biraz pahali olsa da yeni bir scoptan cok daha ucuzdur. Carpma islemi yapan cipler var. Guzel opamplar da var.

Cekilen akim ve gerilimi carparak bunun da integralini alarak enerjiyi analog olarak olcmen de mumkun.

Fakat kagit kalemle zaten hesaplanabilecek bir sonucu deneysel olarak elde etme pesindesin.

Yada Simulink gibi simulatorler var. Hatta motor alternator vs icin bobin ve miknatislarla ilgili programlar var.
Ama buradaki I² için yani Akım değeri için RMS değil anlık güçler kullanabiliriz demiştik dolayısıyla anlık güçlerin birleşiminden oluşan Direnç Çekilen Güç Eğrisi bulunurki ancak bu eğrinin altındaki alan hesabıyla toplam harcanan enerji bulunabilmekte diye anladım şu ana kadarki tüm hocalarımızın konuşmasından
 
Eğer alanı kesin net değerlerle ölçmek dışında çaremiz yoksa C1 C2 dışında kayıtlı Referans dalga ile İntegral MATH /matematilsel işlemi.yapabilecek uygun fiyatlı bir osiloskop öneriniz varmı acaba?
 
Son düzenleme:
Enerjinin korunumunu ihlal eden bir durum mu araştırıyorsunuz, yoksa mıknatıstaki manyetizmanın kaybolurken bir yere enerji akışı olduğunu mu ispatlamaya çalışıyorsunuz? Yoksa bedava enerji diye bir şey yok malumunuz.
Uğraştığınız şey için çok emek harcamışsınız bunu hafife almıyorum ama kalıcı mıknatıstan alınan(veya alınmayan) enerjiyi hesaplayamayacağınızı düşünüyorum.
Aşırı şartlara maruz bırakılmadığında kalıcı mıknatıslar mıknatıslıklarını yitirmiyorlar. Yıllarca çalışan makineleri göz önüne alırsk yitiriyorlarsa bile bunu tespit etmek için iki deney arasında çok hassas ölçüm yapabilmeniz gerekli. Bulacağınız değişikliğin ölçüm hatasından veya deneyde iyi kontrol altına alınmamış olan bir koşuldan kaynaklanmadığını da ispatlamak gerek.
Hayır enerjinin korunum ilkesini esas olarak açığa çıkan değerlerle tek sonucun mıknatıslardan az da olsa manyetik enerji koparılması ile açıklanabileceğini ispatlamaya çalışan bir çalışma.
 
(Tasarladığım elektrik motorunun yapabildiğim ilk modeli demir çekirdeksiz olduğundan yine orda da nüvedeki demir kayıplarını hesaba katmamız gerekmiyordu bu arada.. )
 
Hayır ben tamamen bilmsel temellerle hatta makelesinide hazırlayıp hazırda tuttuğum bir çalışmadan bahsediyorum.Burda mıknatıstan sınırlı benim motor için bile % 1-2 olan az miktardaki bir enerjiden bahsediyoruzki bu muazzam derecedeki enerjiye sahip madde içi mekanizmasında kaybolunca tespit etmek hiçde kolay bir durum değil .Biz 2 defa motor uzmanı olan yerde ölçüm yaptık hata bulunamadı.Sağolun ayrıntılı kayıplarla ilgili bahsetmişsiniz .Ben bunların dışında bahsedilmeyen birkaç kayıbı daha deneylerde bahsetttim hazırda beklettiğim makalede ve Blog sayfasında https://www.blogger.com/profile/11485463974354441270 ama (kalıcı mıknatıs üzerindeki demir ve az miktarsa histerezis kaybı) gibi ancak bu enerjiler hem çok az hemde hesaplanması tam netlikte çok çok zor.Mevcut kayıplarla birilikte kazanılan enerji yeterli olduğundan bu hesaplara gerek kalmıyor...Kalıcı mıknatısların Yaklaşık yüzyıl içinde yüzde 1-5 enerjilerini kaybettiği bilinmekte bu arada ...
%1-2 az bir enerji değil, ölçmesi de kolay. Sizin deney düzeneğinizde koşullar kontrollü değil mesela ortama verilen-ortamdan alınan ısı ölçülebiliyor mu? Kalkıştığınız iddia bunu da tespit edebilmeyi gerektiriyor. Videoda da ölçüm sonuçlarını manuel olarak topluyorsunuz. Bunu yaparken de pek özenli değilsiniz.

Ölçüm yaptığınız aletteki ölçülen değer değişken, buna rağmen keyfi bir anda ölçüm alıyorsunuz ve bunu aynı deneydeki başka başka veriler için de bu şekilde yapıp hesaplamaya gidiyorsunuz. %1'den daha fazla hatalar çıkar, her şey kontrol altında ve tüm cihazlar %100 isabetli olsa bile.

En basitinden bu aletleri şebekeden izole etmelisiniz, komşunun çamaşır makinesinin- şofbeninin devreye girip çıkması verilerinizi etkiler, kullandığınız aletler bunu ayıklayacak kadar hassas bile olsalar veriyi toplama şekliniz bundan faydalanamıyor.

İddianızın(hipotezinizin) yanlış olabileceğini de göz önüne alırsanız deneyiniz ve ölçümlerinizi daha doğru düzenleyebilirsiniz. Yaptığını bunca masraf ve emeğinize rağmen ispatladığınız tek şeyin yanıldığınız olabileceğini de kabullenmeye hazır olun. Meseleye ve deneye yaklaşımınızı değerlendirmek için araştırın bir: scientist biases .
 
Yukarıdan aşağıya cevaplamak gerekirse Elektrik motorunda I²×R de IRms değerleri direk kullanılıyor o yüzden Bobin Isı kayıplarını hesabı daha basit direk matematiksel ölçülebiliyor. .Videodaki değerler sadece yüzlerce belki binlerce ölçümden sonra aynı sonuçları görünce sadece Örnek bir ölçüm olması açısından .Sadece birkaç ölçüme göre karar vermek büyük hata olur. Evet sonuçlar değişken ama ben değeri söylerken alt üst değerlerin ortalmasına yakın değeri hatta daha çok da biraz hipotez açısından daha zorlayıcı değeri almaya çalıştım yani tamamen üstünkörü değil .Sizin dediğiniz metodlarla bu değişkenlik azaltılmaya çalışılabilir bende bunu denerim olmassa yine,sağolun önerileriniz için .Elektrik motoru verimi şu anda bile %94-95 aralığında Ve IE5 sınıfı ile yarışıyor , ve nüveli.halinin dahada verimli olmasını bekliyoruz. Bakalım hipotezde yanıldığımız bir durum ortaya çıkarsa bile elimizde patentine başvurduğum bu elektrik motoru var en azından ,sanayiye uyarlanıp uyarlanamıyacağını tabi.zaman gösterecek çünkü tek kıstas verim değil
 
Mıknatıslardaki Enerji.konusu hem çok ilgi çeken hemde çok suistimal edilen bir konu.Benim ilk 1 yılım şu anda heryerde dolaşan tamamı fake sahte olan Free Energy videolarındaki deneyleri aletleri yapıp bizzat tecrübe etmekle ve bunlardan net maddeler halinde sonuçlar çıkarmakla geçmişti.Ben bu konuyu açınca direk sahte veya saçma Free enerji videoları insanların aklına gelebiliyor veya yanlış anlaşılabiliyor ve onların üzerinden direk yargılama yoluna gidilebiliyor ki buda o kadar sahte ve bilimsellikten uzak video ve çalışmalar sonrası doğal ,normal karşılıyorum.Bende bazen kendimden şüphe etmiyor değilim :) .Bende bu yüzden çok ağır gidiyorum ve henüz geniş ölçekli bir yerde paylaşımda bulunmadım aktif olarak bu yüzden .Önce kendim tatmin olmalı veya insanları tatmin etmede yeterli dayanağa sahip olmalıyım çünkü.Bu basit bobin deneyi kolay ulaşılabilir olduğundan önemli bu yüzden
 
Tekrar merhabalar.Siglenti geri gönderdim.Yaklaşık aynı fiyatlarda istediğim matematiksel özelliğide yapabilen Rigol DS 1202 Z-E Siparişi vereceğim(Genel olarakda diğer bazı artı özellikleride var gibi ).Z serisi yapamıyor ama E serisi yani 1000Z-E serisi ardışık matematiksel işlemler yapabiliyor gibi gözüküyor(Önce çarpıp sonra sınuçta çıkan dalganın integralini alma gibi )Belki sizlerede lazım olabilir diye paylaşmak istedim .Bakalım gelince yinede dönüş yaparım
 

Ekler

  • Screenshot_20230211-170017_CamScanner.jpg
    Screenshot_20230211-170017_CamScanner.jpg
    601.5 KB · Görüntüleme: 91
Evet bahsedilen matematiksel özellikler var.Yine birçok farklı zengin matematiksel işlem seçeneği var. Yaklaşık aynı fiyattaki önceki Siglente göre çok daha Fonksiyonel bir osiloskop gibi geldi.Bakalım artık daha kolay ve hızlı güç enerji ölçümlerini yapıyorum.Instrustar ile yaptığım uzun hesap ve işlem gerektiren hemen tüm deney ve ölçümleri baştan yapıyorum ...
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,103
Mesajlar
121,004
Üyeler
2,878
Son üye
burakgul

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back
Top