Turgay Abaya
Aktif Üye
Hayır ben tamamen bilmsel temellerle hatta makelesinide hazırlayıp hazırda tuttuğum bir çalışmadan bahsediyorum.Burda mıknatıstan sınırlı benim motor için bile % 1-2 olan az miktardaki bir enerjiden bahsediyoruzki bu muazzam derecedeki enerjiye sahip madde içi mekanizmasında kaybolunca tespit etmek hiçde kolay bir durum değil .Biz 2 defa motor uzmanı olan yerde ölçüm yaptık hata bulunamadı.Sağolun ayrıntılı kayıplarla ilgili bahsetmişsiniz .Ben bunların dışında normal kitaplarda bahsedilmeyen birkaç kaybı daha deneylerle kendimde görüp isim olarak bahsetttim hazırda beklettiğim makalede ve Blog sayfasında https://www.blogger.com/profile/11485463974354441270 (kalıcı mıknatıs üzerindeki fuko ve az miktarda histerezis kaybı gibi ) ancak bu enerjiler hem çok az hemde hesaplanması tam netlikte çok çok zor. Mevcut kayıplarla birilikte kazanılan enerji yeterli olduğundan bu hesaplara gerek kalmıyor...Kalıcı mıknatısların Yaklaşık yüzyıl içinde yüzde 1-5 enerjilerini kaybettiği bilinmekte bu arada ...
Son düzenleme: