Elektrik kablosunu makasla kestim...

ethereal80

Yeni Üye
Katılım
8 Aralık 2023
Mesajlar
8
IMG_20240225_174424_621.jpg

mağazadaki bu lambalardan biri bozuktu, şalteri kapatmadan kesmişim, patladı.

makasın son hali bu;
IMG_20240225_173949_664.jpg


elim ayağım titriyor, bir daha bilmediğim işe kalkışmam boştaki kabloların ucunu bantla kapattım. sorun olur mu?

IMG_20240225_174439_856.jpg
 
Sorun olmaz. Makasın tuttuğun kısmı plastik miydi bari?
 
plastikti, demir olsa ne olurdu, çok şiddetli patladı çünkü
Elinde yanık oluşurdu, merdivenden düşerdin. Düşmeye bağlı kırık, çıkık olabilirdi. Akımdan kurtulamadığını var sayarsak şuanki titremen onun yanında gıdıklanma gibi kalabilirdi. Çarpılmanın süresine bağlı olarak yoğun bakımda yatabilirdin veya yarın musalla taşına yatırabilirlerdi.
 
Elinde yanık oluşurdu, merdivenden düşerdin. Düşmeye bağlı kırık, çıkık olabilirdi. Akımdan kurtulamadığını var sayarsak şuanki titremen onun yanında gıdıklanma gibi kalabilirdi. Çarpılmanın süresine bağlı olarak yoğun bakımda yatabilirdin veya yarın musalla taşına yatırabilirlerdi.
ortaokul devre bilgim var çok şükür, plastik uçlu makasla kestim, bir daha elimi sürmem, neyse siz okuyup biraz gülersiniz :D
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,649
Mesajlar
141,381
Üyeler
3,445
Son üye
pythonworks

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back
Top