Field Effect Rectifier Diode (FERD)

Peak2Peak

Aktif Üye
Merhaba ST firmasını böyle diyolarını gördüm biraz garip geldi düşük gerilim düşümleri var. Sürekli akımlarda da bu kadar düşüm sağlıyor mu yoksa PWM gibi durumlar için mi üretilmiş hiç kullanan var mı merek ettim.

1674237611212.png

Valla benim görebildiğim tek avantaj, forward voltajı daha düşük olması. Eğer mevcut bir tasarımın verimliliğini arttırmada sineğin yağını yüzmek istiyorsan bu diyot kullanılabilir. Ama standart şotkilere göre belli bir sıcaklıkta ters sızıntı akımı çok daha yüksek, maksimum çalışma sıcaklığı da daha düşük.

Valla benim görebildiğim tek avantaj, forward voltajı daha düşük olması. Eğer mevcut bir tasarımın verimliliğini arttırmada sineğin yağını yüzmek istiyorsan bu diyot kullanılabilir. Ama standart şotkilere göre belli bir sıcaklıkta ters sızıntı akımı çok daha yüksek, maksimum çalışma sıcaklığı da daha düşük.
bu seviyede forward voltajı olan şotki yok sanırım.
ters gerilim koruması için kullanılabilir gibi geliyor sızıntı sorun yaratır mı?

bu seviyede forward voltajı olan şotki yok sanırım.
ters gerilim koruması için kullanılabilir gibi geliyor sızıntı sorun yaratır mı?

Pilli uygulamada, ve özellikle de cihaz çok sıcak ortamda çalışması gerekiyorsa, pil ömrünü azaltır. Onun dışında bir sorun aklıma gelmiyor.

Forum istatistikleri

Konular
7,559
Üyeler
3,058
Son üye
mgozalan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back