Flux Şırınga ve Uç Seçimi

smyomekatronik

Aktif Üye
Merhaba; 100gr lık flux aldım, boş şırınga ve ucundan alacağım. Kaç cc lik ve kaçlık uç alacağım hakkında bir bilgim yok. Satın alma için hangilerini tavsiye edersiniz?

Uç çeşitleri

Şırınga çeşitleri

Bende 10 cc tüpler var. Farklı tüpler olsa da olur ama hazır satılanlar da genellikle bu ebatta oluyor. Almışken uçları da çeşitli almakta yarar var, akışkanlığıa göre her boyu lazım olabiliyor.

20250422_141132.jpg

Eczaneden 3 boy alın. En küçüğüne flux, diğerlerine ihtiyaca göre alkol koyarsınız.

Merhabalar,
soldex in flux deneyen oldumu?
fiyatı uygun görünüyor.

Merhabalar,
soldex in flux deneyen oldumu?
fiyatı uygun görünüyor.
Krem olanlar ile aynı işi yapmıyor ama bu da brnce faydalı bir ürün. Sadece no clean(temizliksiz) dediğine bakmayın temizlik istiyor kesinlikle. Aynı şekilde şırıngaya koyarak ya da damlalık ile kullanarak lehim düzeltmelerini vs seri şekilde yapabiliyorsunuz.

Zamanında şunu almıştım ama ben neredeyse hiç faydasını görmedim. Öylece keneara kaldırmıştım. Sanıyorum nasıl ve ne şartlarda kullanacağımı bilmiyorum. Bu vesileyle bir daha araştırayım.

20250528_015334.jpg

Zamanında şunu almıştım ama ben neredeyse hiç faydasını görmedim. Öylece keneara kaldırmıştım. Sanıyorum nasıl ve ne şartlarda kullanacağımı bilmiyorum. Bu vesileyle bir daha araştırayım.
Merhaba hocam bir şey istesem,şöyle ucuzundan bir lehim pastası alıp yarısını ayırıp elindeki bu karışımdan 80 yüzde dolacak şekilde jel kıvamına getirip deneyebilirmisin.buna benzer bir uygulama yapmıştım hatta içine lehim tozuda ilave etmiştim.iyide kullandım.

42122 eklentisine bak

Buna benzer sıvı flux ları dalga lehim veya lehim potası ile lehimlemelerde kullanılıyor. Kartın altı spreyleme şeklinde veya daldırma ile bu flux ile kaplanıyor çok fazla bekletmeden kartın altı erimiş lehime temas ettirilir. Lehimleme sonrasında pota sıcaklığı, potada kalma süresi, pcb deki flux miktarı iyi ayarlanmışsa işlem sonunda kartın altı temizlemeye gerek kalmayacak şekilde temiz çıkar.

Son düzenleme:
Buna benzer sıvı flux ları dalga lehim veya lehim potası ile lehimlemelerde kullanılıyor. Kartın altı spreyleme şeklinde veya daldırma ile bu flux ile kaplanıyor çok fazla bekletmeden kartın altı erimiş lehime temas ettirilir. Lehimleme sonrasında pota sıcaklığı, postada kalma süresi, pcb deki flux miktarı iyi ayarlanmışsa işlem sonunda kartın altı temizlemeye gerek kalmayacak şekilde temiz çıkar.
Lehim potam var ama bu şekilde flux uygulayıp hiç denemedim. Deneysel amaçlı bu şekilde kullanacağım.

Merhaba hocam bir şey istesem,şöyle ucuzundan bir lehim pastası alıp yarısını ayırıp elindeki bu karışımdan 80 yüzde dolacak şekilde jel kıvamına getirip deneyebilirmisin.buna benzer bir uygulama yapmıştım hatta içine lehim tozuda ilave etmiştim.iyide kullandım.

Elimde amasan marka flux var. Bunlar asidik çok agrasif oluyor. Sanıyorum bunun gibi birşeyi kast ediyorsun?

1748433588159.png

Eczaneden 3 boy alın. En küçüğüne flux, diğerlerine ihtiyaca göre alkol koyarsınız.
Ben sırf bu uçlar için bir sürü eczane gezdim hiç bulamadım maalesef, hatta ucuz sivri olanlara da okeydim ucunu keserdim ama yine de hep şu mavi yeşilimsi standart uçlardan vardı sadece. sanırım büyük bir eczaneye sormak lazım :(

Lehim potam var ama bu şekilde flux uygulayıp hiç denemedim. Deneysel amaçlı bu şekilde kullanacağım.
Denemek için sıfır dizdiğiniz bir pcbyi kullanmak zorunda değilsiniz. En azından ne olacağı hakkında fikir edinmek için, önce hurda ve üzerinde malzeme olan adaptör içi, smps vb kartlar ile denemeler yapabilirsiniz.

Ben sırf bu uçlar için bir sürü eczane gezdim hiç bulamadım maalesef, hatta ucuz sivri olanlara da okeydim ucunu keserdim ama yine de hep şu mavi yeşilimsi standart uçlardan vardı sadece. sanırım büyük bir eczaneye sormak lazım :(
Hastahanelerde kan alımı yapan hemşirelerden isteyin.

En güzel lehimleme sonucunu veren recine bazlı flux'lar. Kaliteli olanlarını temizlemek zorunda değilsiniz ama kart üzerinde görünür olması benim hoşuma gitmiyor, o yüzden uğraştırsa da temizliyorum mutlaka.

42122 eklentisine bak
Abi bu çok dandik bir şey. Bizim bir abi almış ben birkaç smd işinde kullanayım dedim beş para etmez bir üründü. lehim mehim almıyor bunu kullanınca komponentler.

Forum istatistikleri

Konular
7,802
Üyeler
3,143
Son üye
erenpolat-34

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back