fusion 360

fusion 360ı orta seviyede kullanabilmek için harici ekran kartı olan bi bilgisayara ihtiyacım var mı yoksa normal laptop olur mu

fusion 360ı orta seviyede kullanabilmek için harici ekran kartı olan bi bilgisayara ihtiyacım var mı yoksa normal laptop olur mu
1GB Memory

Dedicated/Integrated Graphics
DirectX11 (Direct3D 10.1 or greater)

Example: Intel UHD and Iris Pro, AMD Radeon RX Vega, Nvidia MX series
Legacy graphics drivers are not supported. Driver updates must be supported by GPU manufacturer.

sitesinde yazan bilgiler bunlar dahili GPU olabilir diyor fakat kesinlikle en az bir GB GPU olmalı. Ayrıca alacağınız laptopu bilmiyorum ama bir çok güncel laptopta ekran kartı bulunuyor.

1GB Memory

Dedicated/Integrated Graphics
DirectX11 (Direct3D 10.1 or greater)

Example: Intel UHD and Iris Pro, AMD Radeon RX Vega, Nvidia MX series
Legacy graphics drivers are not supported. Driver updates must be supported by GPU manufacturer.

sitesinde yazan bilgiler bunlar dahili GPU olabilir diyor fakat kesinlikle en az bir GB GPU olmalı. Ayrıca alacağınız laptopu bilmiyorum ama bir çok güncel laptopta ekran kartı bulunuyor.
IMG_0264.png
bu olur mu mesela

Eğer ki doğru ürüne baktıysam paylaşımlı olarak var gösteriyor. Fakat 1-2 yorum okudum oyunları bile düşük seviyede açabiliyormuş. Büyük olmayan projelerde çalışır gibi duruyor ama gereksiz yere sorumluluk almak istemem. Yine de içerisinde ekran kartı bulunan bir laptop bakın derim.

Eğer ki doğru ürüne baktıysam paylaşımlı olarak var gösteriyor. Fakat 1-2 yorum okudum oyunları bile düşük seviyede açabiliyormuş. Büyük olmayan projelerde çalışır gibi duruyor ama gereksiz yere sorumluluk almak istemem. Yine de içerisinde ekran kartı bulunan bir laptop bakın derim.
ben hiç anlayamıyorum bu işlerden ne almam gerektiğini de bilmiyorum o yüzden

ben hiç anlayamıyorum bu işlerden ne almam gerektiğini de bilmiyorum o yüzden
Ne kadar ekmek o kadar köfte. paylaştığın sistem iş yapar denebilecek ekonomik makine.

Bu tavsiye edilen speclerdeki bir makine. Markayı rastgele seçtim.

Bence biraz bekle , tek ogrenci sen degilsindir. Diger arkadaslarin kurup calistiracak, ogretmenin su olsa iyi olur vs diyecek. Acele etmeye gerek yok, sinif i takip et derim. Toplu halde alip daha ucuza bile alabilme olaylari dahi donebilir, ucuz bir sey kaldiyse tabi. :gulus2:

intel core i5le amd ryzen 5 işlemci arasındaki fark ne hoca herhangi bi i5 pc işini görür dedi amd ryzen 5te buna dahil midir

intel core i5le amd ryzen 5 işlemci arasındaki fark ne hoca herhangi bi i5 pc işini görür dedi amd ryzen 5te buna dahil midir
Yapacağınız işler için r5 5625 16GB sistem iş görür. O makine benim kullandığım masaüstünden daha iyi bir ekran kartı ve işlemci performansına sahip. F360'ta çok büyük olmayan modelleri rahatlıkla çiziyorum. i5 ve r5 emsal, yalnız iki farklı i5 işlemci arasında 2 ila 4 kat performans farklı olabilir. Ders içinse bu makine yeter, bütçeni başka ihtiyaçlara ayırabilirsin. Hoca i5 makine yeter dediyse paylaştığın makine "o ders için" yeterli.

Tasarım konusunda iddialı olacaksan, ders geçmenin gerektirdiğinden fazlasını öğrenip programın "uzman"ı olmayı hedefliyorsan, ders dışında keyfi büyük modeller tasarlayacaksan önerilen özelliklerdeki makineyi almalısın. İntel almasan daha iyi, alırsan da çok fark etmez.

Yapacağınız işler için r5 5625 16GB sistem iş görür. O makine benim kullandığım masaüstünden daha iyi bir ekran kartı ve işlemci performansına sahip. F360'ta çok büyük olmayan modelleri rahatlıkla çiziyorum. i5 ve r5 emsal, yalnız iki farklı i5 işlemci arasında 2 ila 4 kat performans farklı olabilir. Ders içinse bu makine yeter, bütçeni başka ihtiyaçlara ayırabilirsin. Hoca i5 makine yeter dediyse paylaştığın makine "o ders için" yeterli.

Tasarım konusunda iddialı olacaksan, ders geçmenin gerektirdiğinden fazlasını öğrenip programın "uzman"ı olmayı hedefliyorsan, ders dışında keyfi büyük modeller tasarlayacaksan önerilen özelliklerdeki makineyi almalısın. İntel almasan daha iyi, alırsan da çok fark etmez.
çok teşekkür ediyorum ☺️

Çevrimiçi personel

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,951
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back