Gordak 952A lehim istasyonu havya temini

bygold007

Üye
Herkese merhaba;
Bu forumdaki ilk günüm ve ilk mesajım gordak 952a lehim istasyonun havyasını nereden temin edebilirim ? Aslında havyada arıza anlamında bir sorun yok tahmini 2012 - 2014 yılları arasında almış olduğum ve kullanmaya devam ettiğim bir cihaz havya ucu karardı ve ısıyı iletirken çok kayıp yaşıyorum bununda çözümü varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Şimdiden herkese teşekkürler.

Havya ucu eskiyen, eskidikçe de değiştirilen bir şey. Markasına takılmadan 952 model bir havya ucu ile değiştirin. Başka yolu yok.

Piyasada çok dandik ve çok kötü uçlar var. Eğer uçlar arkadaşlarin bahsettiği yöntemler ile ıslah olmuyorsa modelinizle uyumlu kalite bir uç alın. Rezistans sağlamsa komple havya almaya gerek yok.

Kaliteli uçlar düzgün kullanımda uzun yıllar hatta ömür boyu bozulmadan çalışır. Benim tavsiyem yeni ve düzgün kalitede bir uç alın, sıcaklığı abartmayın, fluxın içine daldırmayın, ucu lehimsiz bırakmayın, temizlerken yumuşak metal tel veya nemli sünger kullanın.

Özdisandaki Bakon marka 900M uçlar fena değil (saf bakır olanları almayın!!):

Ts101 tarzı kalem havalar güzel forumda butceye gore havaya seçimi için bir konu var
Once o konuyu okudum sonrasında konu açtım takdir edersiniz ki her geçen gün teknoloji ilerliyor eminimki o konuyu açan kişinin tecrübeleri var ve bilgili ama belki örnek vermek gerekirse ts101 yerine 1000 TL farkla su marka su model daha iyi gibi öneri gelir düşüncesiyle actim

Bu arada konuyu bulup tekrar kontrol ettim konu 2018 yılında açılmış

Once o konuyu okudum sonrasında konu açtım takdir edersiniz ki her geçen gün teknoloji ilerliyor eminimki o konuyu açan kişinin tecrübeleri var ve bilgili ama belki örnek vermek gerekirse ts101 yerine 1000 TL farkla su marka su model daha iyi gibi öneri gelir düşüncesiyle actim

Bu arada konuyu bulup tekrar kontrol ettim konu 2018 yılında açılmış
Bahsettıgım konu bu cok daha guncel

Hazır havya ucunu gözden çıkarmışken kendimce eski haline getiren bir yöntem buldum. Şarjlı sprial vardı asla ucu aşındırmadan hafif hafif üsteki oluşan katmanı aldım eski performansına kovuştu :) sonuçta iş uç almaya gitmişti gözden çıkartılan parça için risk almaya değerdi şuan sorun yok wellerden sonrada Class zd70-da 130w kalem havya aldım şuan üç tane faal havyam oldu.

130w kalem havyayı duyunca benim gibi havalara uçarsanız hevesiniz kursağınızda kalabilir.

Havyı direkt olarak fişe takarsanız hızlı ısınma tuşuna basmazsanız 20w olarak çalışıyor.
Fişe takıp elektrik alır almaz basar bırakırsanız 130w olarak çalışıyor gerekli hızlı ısınmayı sağladıktan sonra 130w dan 40w a düşerek çalışıyor.
yani havya direk olarak 130w olarak çalışmıyor maximum performansı 130w normal çalışması 40w bunu ben demiyorum kullanma klavuzunda yazıyor. Kurşunsuz lehimlerde denedim olduça başarılı. Amatör olarak iş görür ama profesyonel kullanıma uygun olur mu bilmiyorum. böyle kararsız bir havya alacağıma 60w sabit kalem alsaydım düşüncesi hep aklımın köşesinde.

Hoşuma giden başka bir güzel yanı ise rezinstans kısmını komple kaplayan metal koruma kapağı var. Kullanımdan sonra takında sağa sola teması engelliyor. veya taşıma sırasında ucun zarar görmesinide engelliyor.

Not:ZD70-da nın kötü bir yanını görmedim, satıcının belkide tam bilgi vermemesinden kaynaklı yaşadığım olumsuz deneyim ürüne bakış açımıda etkiliyor olabilir.

Ekler

• images.jpg
    images.jpg
    6.9 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Yani ısı regülasyonu yok mu? 40W a düştükten sonra meseja geniş bir bakır yüzeye lehim yapmaya kalkarsan hala 40W ta mı kalıyor?

Yani ısı regülasyonu yok mu? 40W a düştükten sonra meseja geniş bir bakır yüzeye lehim yapmaya kalkarsan hala 40W ta mı kalıyor?
Oyle bir bilgi yer almıyor kullanma klavuzunda tekrar kontrol ediyorum

Kullanma klavuzundaki yazanlari attim, başka ozellik hakkında anlatım yok calisirken deneyip ölçme şansım olmadığı için kesin birşey soylemeyemiyorum benim anladığım 130w sadece hızlı ısınma geçerli normalde havya 40w

Ekler

• 20260108_211404.jpg
    20260108_211404.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Hazır havya ucunu gözden çıkarmışken kendimce eski haline getiren bir yöntem buldum. Şarjlı sprial vardı asla ucu aşındırmadan hafif hafif üsteki oluşan katmanı aldım eski performansına kovuştu :) sonuçta iş uç almaya gitmişti gözden çıkartılan parça için risk almaya değerdi şuan sorun yok wellerden sonrada Class zd70-da 130w kalem havya aldım şuan üç tane faal havyam oldu.

130w kalem havyayı duyunca benim gibi havalara uçarsanız hevesiniz kursağınızda kalabilir.

Havyı direkt olarak fişe takarsanız hızlı ısınma tuşuna basmazsanız 20w olarak çalışıyor.
Fişe takıp elektrik alır almaz basar bırakırsanız 130w olarak çalışıyor gerekli hızlı ısınmayı sağladıktan sonra 130w dan 40w a düşerek çalışıyor.
yani havya direk olarak 130w olarak çalışmıyor maximum performansı 130w normal çalışması 40w bunu ben demiyorum kullanma klavuzunda yazıyor. Kurşunsuz lehimlerde denedim olduça başarılı. Amatör olarak iş görür ama profesyonel kullanıma uygun olur mu bilmiyorum. böyle kararsız bir havya alacağıma 60w sabit kalem alsaydım düşüncesi hep aklımın köşesinde.

Hoşuma giden başka bir güzel yanı ise rezinstans kısmını komple kaplayan metal koruma kapağı var. Kullanımdan sonra takında sağa sola teması engelliyor. veya taşıma sırasında ucun zarar görmesinide engelliyor.

Not:ZD70-da nın kötü bir yanını görmedim, satıcının belkide tam bilgi vermemesinden kaynaklı yaşadığım olumsuz deneyim ürüne bakış açımıda etkiliyor olabilir.

Ben de daha önce böyle kararsız kaldım, biraz da bu tür teknolojik aletlere heves ederken alternatifler arıyorum. Ama başka bir konuda da son zamanlarda dikkatimi çeken bir şey oldu. Eğlenceli ve heyecanlı bir aktivite arayışındaysanız, zaman zaman online oyunlar da iyi bir seçenek olabiliyor. Hatta https://1win-bet-turkey.com/ gibi platformlarda şansınızı deneyebilirsiniz, benim favorim. Farklı seçenekler ve heyecanlı atmosferleri ile vakit geçirmek için çok keyifli.
Güzel bir çözüm bulmuşsun! Havyanın ucunu eski haline getirmek gerçekten ustalık istiyor, ama spiral ile yaptığın işlem işe yaramış gibi görünüyor. 130w kalem havya hakkında söylediğin şeyler de çok ilginç. Özellikle fişe takıp hızlı ısınma tuşuna basmadan 20w çalışması biraz kafa karıştırıcı olabilir, ama 130w’a ulaştığında hızlı ısınma sağladığını düşünmek de güzel. 40w'la normal çalışması da bence amatör kullanımlar için yeterli olabilir.

Benim de aklımda aslında 60w sabit kalem almak vardı ama profesyonel iş yapmayacağım için daha düşük wattlı bir havya işimi görür mü diye düşünüyorum. Metal koruma kapağının olması da gerçekten pratik bir özellik, hem güvenli hem de taşıması kolay.

Genel olarak, amatör kullanım için bence iş görür bir ürün gibi duruyor. Ancak dediğin gibi, profesyonel kullanıma uygun olup olmadığı biraz belirsiz. Bir de satıcıların tam bilgi vermemesi insanı kararsız bırakabiliyor, o yüzden hep dikkatli olmak lazım.

Amatör kullanımdan daha ziyade hangi tür lehimle calisacagimiz havyayi belirliyor hobi devre tasarımı için 40-60w yeterli olabilirken işin içine kurşunsuz lehimler girdiğinde daha yüksek havyalara ihtiyaç oluyor 60-80w yukarsinda kalem havya hiç gormedim bu dediğim ürünü bir hayalle aldım hevesim kursağımda kaldı, hobi de olsa ileride lehim istasyonu şart oluyor o yüzden lehim istasyonu ile başlamak daha mantıklı

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,857
Üyeler
3,558
Son üye
Tan Er

Son kaynaklar

Back