Güç kaynağı tasarlayalım

Onu yarışa dahil edersek yarın bitirir koyar önümüze. Hiç bulaşma, kıyım kıyım ilerle kenardan :katil1:
Bilmem artık. 8 ay olmuş.
Screenshot_20221013-130239.png
 
Benim güç kaynağı çalışıyor beyler :) 30 V ve 3 A alabiliyorum. Ama kutusuna koyamadım daha.
 
O sayılmaz. Lm317 de bir tane potla ayarlı güç verebiliyor ona bakarsak.

LM317 sayılmaz, ayarlı akım sınırlaması yok, 0V a yakın çıkış veremiyor, üzerinde harcanabilecek güç de 2N3055 in çok altında.
 
Bir de şunu belirteyim. Bu demonte güç kaynağı için iyileştirmeleri yaparken ben, amacım çok yüksek performanslı bir güç kaynağı ortaya çıkarmak değildi. Amaç, çok ucuza, hem de PCB de dahil bir güç kaynağı devresini iyileştirmek idi. Böylece çok uygun bir fiyata bir öğrenci güç kaynağı sahibi olabilir. Eğer yüksek performanslı güç kaynağı isteseydim, @serkan_48 ın şemasını paylaştığı elektor dergisinden bir güç kaynağı vardı, onu yapardım.
 
Dipsiz kuyuya bir taş daha atayım. Lm317 için yaptığım kutu ile takım olması amacı ile daha geniş bir kutu tasarladım. Kutu ya yukarı doğru genişleyecekti yada yana doğru. Ben yatay genişleme tercih ettim. Ön panel yerleşimi henüz olgunlaşmadı. 20x20x9cm ölçülerinde bir kutu olacak. Özel yapım kutu siparişi alınır. :D

1665686606344.png
 
Kutu bulsam hayatta uğraşmazdım. Ama uğraşıncada hoşuma gitti. :D
Hepsini geçtim Anısı olur.

Şöyle bir gözlemim var. Elektronik hobiciler veya işi ise severek yapanlar bir yerden sonra mekaniğe sarıyor hep. Havyadan tornaya uzanan bir yolculuk. Acaba sebebi yani başlangıç noktası kutu mu:D
 
Mekanik sevgim yok ahşap kutu yapıyorum o da her zaman istediğim kusursuzluk da olmuyor :)
 
ön panel tasarımında yazılar ve delikleri hizalamayı nasıl yaptınız
ve bu hizalama etiket ile de olabilir kutuya kazımaktan da en son önüne yapıştırsak

Panel bakısını neyle yaptın?

Evde imkanlar kısıtlı. Bir delik bile delmek zor oluyor. İşte ise vakit yok. Herşeyi 3D olarak tasarlayıp. Evde kit şeklinde monte etmeliyim. Böyle olunca 1 günlük iş bir aylık iş oluyor.

Aluminyum siyah eloksal levha üzeri lazer markalama.

Değişik yöntemlerde olabilir. En basit ve herkesin yapabileceği yazıcıdan çıktı alarak ön panele hizalamak böylece delikler düzgün bir şekilde işaretlenebilir. @mehmetaliözdemir in elektronik yük konusunda bu yöntemi görebilirsiniz. Hiç bir imkan yok ise cetvel ve kurşun kalem...
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,900
Mesajlar
100,734
Üyeler
2,498
Son üye
TaKo

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
Back
Top