Hocam biraz önce resmi gazetede yayınlandı .belgedeki tarihler eski bakanlığın adı artık farklı, yeni belgesi nerde bunun. son hali nasıl uygulanıyor.?
Anlayışım kıtdır benim biraz kusura bakmayın.!
Yani hocam çözüm bu olmamalıydı diye biliyorum sadece ... Tası tarağı toplamanın vakti gelmiş gibi.Yeni kararın gerekçesinden aşağıda bahsedilmiş.
Gümrük vergisiyle bile ucuzdu! Ãinli Temu'dan alıÅveriÅe önlem geliyor: âGerekli kararları yakında Resmi Gazeteâden göreceksinizâ¦â
Son günlerde yurt içindeki platformlara göre daha ucuz olması ile öne çıkan Ãinli alıÅveriÅ platformu Temu için önlem yolda. Haberi Ticaret Bakanı Ãmer Bolat duyurdu. Bolat yeni kararların yakında Resmi Gazete'den duyurulacaÄının altını çizdi.finans.mynet.com
eski kanun şöyleydi:Benim gördüğüm kadarıyla, bu düzenlemede vergi alınacak meblağ 150 Avrodan 30 Avroya düşürülmüş ve alınacak vergi oranı arttırılmış.
Ben her zaman ana sorunun bu olmadığını, ana sorunun keyfi olarak ürünlerin TİCARİ olarak kabul edilmesi olarak görüyorum. Yani sen 100 Avroluk PCB sipariş ediyorsun, gümrük memuru bunu ticari kabul ederse, en az 20 bin TL beyanname bedeli verip ihtalat işlemine başlamak ve ondan sonra da ilave olarak çıkacak bir sürü masrafı daha ödemek durumunda kalıyorsun. Bu yeni düzenleme, bu konuda hiçbir iyileştirme yapmıyor, mevcut durumu aynen korunuyor.
eski kanun şöyleydi:
30 euro altı vergisiz (ama alıyorlardı)
150 euronun altındaki ürünlerden vergi alınır ama şahsi kullanım olarak geçebilir. (defalarca jlpcb'deb fedex ile pcb yaptırdım)
şimdiki kanun ile 30 euronun üzerinde bir malı şahsi olarak gümrükten geçirmek imkansız. 30 euronun altına da %60 vergi.
artık jlpcb'den ürün almak imkansız çünkü sadece kargosu zaten 25-30 usd tutar. garip ve anlamsız şekilde kargo ücretini de toplam bedele dahil ederek hesaplanıyor.
valla ben kendi cnc'mi topladım alabiliyorken kazıma uçları, delme uçları, bolca pcb ve 12k spindle aldım. doğal afete hazırlanır gibi stok yaptım.Evet evde PCB üretiminde en son nerede kalmıştık