Güncellenen Gümrük kanunu

Konusmak, yazi yazmak herkesin harci degil.

Agzi laf yapmak diye bir tabir var.

Oyle bir adamin yazisi lazim.

Kalemi cok guclu arkadaslarim/amirlerim var fakat konulari bizim teknik konular dan degil.

Bazen benden istenen bir konuda yazi goturuyorum. Yazdiklarimin ustunu ciziyor, kelimelerle oynuyor yeni cumleler kuruyor.

Yeni yaziyi okudugumda, vay be diyorum. Gercekten takdir ediyorum.
 
Turkiye'de kisisel gelisim calismalari icin pcb ihtiyaci olan kac kisi cikar?

@Yasin

Baska baslikta tartisalim diye yazmistim ama

Kisisel gelisim icin 70 cm lik PCB bana hic mantikli gelmiyor. 20x20 cm bile mantikli gelmiyor. Bu boyutlar dogrudan burnuma ticari proje kokusu getiriyor.
Amac kisisel gelisim ise 10cm x 10 cm uzerine haberlestirmek istedigin devreleri cizersin. Giris cikislari uzun uzu kablo ile disaridan loop yaptirip uzun hatlari simule edersin. Herkesi memnun edecek bir sey yapmak olusturmak zaten mumkun degil.
 
Son düzenleme:
Avustralya'da elektronik firmasi olan arkadasim bahsediyordu. Simdilerde kanunlari degismis olabilir.

Torna almaktan konusuyorduk.

Eger yurt disindan getirtecegin urunun fiyati 1000 AUD dan daha az ise urun atelyenin onune kadar gelir gumruk icin bir sey odemezsin diyordu. (Detaylari vardir bilmiyorum)
 
Konusmak, yazi yazmak herkesin harci degil.

Agzi laf yapmak diye bir tabir var.

Oyle bir adamin yazisi lazim.

Kalemi cok guclu arkadaslarim/amirlerim var fakat konulari bizim teknik konular dan degil.

Bazen benden istenen bir konuda yazi goturuyorum. Yazdiklarimin ustunu ciziyor, kelimelerle oynuyor yeni cumleler kuruyor.

Yeni yaziyi okudugumda, vay be diyorum. Gercekten takdir ediyorum.
Bunu yapalım, ben hem katkıda bulunmaya çalışıp hem de ister istemez sabote edici yorum yapıyorum bazen ama şikayet etmenin ötesinde de bir şey yapmak gerektiğini düşünüyorum.

Çerçeveyi forumca oluşturalım tartışalım şu an devam ettiği gibi. Ortaya çıkacak metnin bazı edebi dokunuşlara ihtiyacı olursa bahsettiğiniz gibi yardım da alalım. Umarım tamamlar ortaya bir şey çıkarız.
 
Kisisel gelisim icin 70 cm lik PCB bana hic mantikli gelmiyor. 20x20 cm bile mantikli gelmiyor. Bu boyutlar dogrudan burnuma ticari proje kokusu getiriyor.
Hocam bu tamamen projenin niteliğine göre değişkenlik gösterebilir. Örnekleyecek olursak sizin dijital kumpas yada cetvel benzeri bir projeniz vardı. Yanılmıyorsam hareketle birlikte PCB yollarının kapasitif değişimini enkoder gibi değerlendirerek ölçme yapıyordunuz. Böyle bir projenin uzun bir pcb ye ihtiyacı olabilir. Başka örnekler verecek olursak belki bir öğrenci arkadaş led lerden oluşan güvenlik bariyeri gibi bir uygulama yapmak isteyebilir. Belki bir başka öğrenci büyükçe bir dijital saat yada gösterge paneli yapmak isteyebilir. Bu tarz pcb lerin boyutları büyükte olsa üzerinde doğru düzgün kompanent olmaz. Öğrenci örneklerini bilerek çok basit tutmaya çalıştım. Bu örneklerdeki devrelerin burada forumda bulunan kullanıcıların 99% nun gelişimine bir katkısı olması beklenmez. Ama henüz forumla yada diğer mecralarla tanışmamış mesleğinde daha yeni emeklemeye başlayacak mcu ya ledi nasıl bağlarım diye soru soracak azımsanmayacak bir grup var ve hep olacaklar. İşte bu grupdakiler için bu basit örnekler belkide mesleğinde birer km taşı olabilir. Yapacağı uyduruk günde 3dk geri kalan bir saat projesi belki birisini kamçılayacak yada pcb gümrükten geçmedi diye hiçbir zaman bu mesleğe yönlenecek motivasyonu olmayacak. Buradaki hiçbirimiz anamızın karnından bunları bilerek çıkmadık. Şuan basit gördüğümüz hadi be böyle de soru olur mu dediğimiz evrelerden kimimiz yavaş kimimiz hızla geçtik. Her ne kadar önemli olan varacağımız hedef gibi görünsede, o hedefe nasıl gidildiği, ne evrelerden geçildiğinin unutulmamasıda bir o kadar önemlidir. Keza çok küçük bir ebata sahip pcb de gayet ticari bir değere sahip olabilir. Bunu gümrük memurunun ayırt etmesi beklenmez diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Gümrük düzenlemesi tamamen garabet. Muafiyet vereceklerini sanmıyorum. Bu düzenlemenin tamamen geri alınması ve sadece korumak istedikleri yerli sektör varsa onun için geri getirilmesi lazım. Ancak burada da bilmediğimiz şey bu düzenlemede Şimşek'in döviz tasarruf isteğinin mi yoksa yerli üreticilerin (belki de eli kolu uzun tek bir üreticinin) etkisinin mi başat faktör olduğu. İlki ise geri almazlar.
 
Bu aksaklık için herkes kendi yöntemince sesini çıkarmaya çalışmalı ve elinden geleni, aklının yettiğini yapmalıdır.

Burada yöntemleri yermenin bir anlamı yok; sonuçta hepimiz aynı sorunla yüzleşiyoruz. En güzel şey, ortak sorunumuza çözüm aramak.

Başkaları adına ahkâm kesmeye de gerek yok. Sen derdini anlat, diğerleri kim hakkında ne konuşursa konuşsun. Sen derdini anlattıktan sonra, bir yerde bu senin sorunun olmaktan çıkıyor. Gerisi karşındakinin insanlığına kalıyor.

Metotlar işe yarar-yaramaz. Yapılacak en iyi şeyin, 'ne de olsa işe yaramaz' diye bir köşede kendince iyi bir insan olma gayretinde olmadığını da anlamak gerekiyor. Ses verin ki yaşadığınız belli olsun. Ağaçta o kadar nefes alıyor...
 

Forum istatistikleri

Konular
6,660
Mesajlar
113,541
Üyeler
2,731
Son üye
mercan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on TA3UIS's profile.

Senin gibi amatör telsizciler burada dedikodu yapıyorlar. :)
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Back
Top