Suyun kullanılmama sebebi bildiğim kadarıyla elektrik iletkenliği özelliği sebebiyle. Distile su iyonlardan önemli ölçüde arındırıldığı için sorun olmayabilir. İyice emin olmak için ultra saf su kullanılabilir iletkenliği yok gibi (0.055 µS/cm ) tabii fiyatı biraz tuzlu olur ama gerek var mı buna bilemem.Su olmaz Üstad
Duygusal yönü ağır basmasa tek geçeceğim bir ürün.Bende kart temizlemek için şöyle bir ürün var,
13718 eklentisine bak
İşin tuhaf tarafı bitmesin diye hiç kullanmadım
Bende kart temizlemek için şöyle bir ürün var,
13718 eklentisine bak
İşin tuhaf tarafı bitmesin diye hiç kullanmadım
Yapışkanlık gidermek için bir formül bulursan ve paylaşırsan sevinirim.Bu videoya ek olarak, bu arkadaş reçineden yapılan el yapımı fluxların sudan zarar görmüş pcb'lerde yalıtkanlık sağladığını iddia ediyor uygulama da yapıyor. Ayrıca, Videodan anladığım reçine flux 500 gibi yüksek bir derecede sıcaklık kullanmanızı sağlıyor.Reçineli el yapımı fluxlarda yapışkanlık gidermeyi ararken ilginç videolara denk geldim Video 35 dakika ama izlemeye değer.
Isopropil alkol ve çam reçinesi karıştırdı diye hatırlıyorum ama başka videosu varsa bilmiyorum. Lise zamanında çam reçineyi lehimleme için kullanırdım. Hem çok hoş kokusu var hem de camsı şekilde katılaştığı için temizlemek kolay oluyordu. Reflow şimdiye kadar çok fazla ihtiyaç olmadı. Olduğu zaman ise padlere krem lehim çekip sıcak hava ile ısıtıyorum. Olabildiğince flux, pasta kullanmamaya çalışıyorum. Amtech şırınga pasta çok hoşuma gitti. Denemek için küçük tüp yada 50ml kutu almak istiyorum.Yapışkanlık gidermek için bir formül bulursan ve paylaşırsan sevinirim.
Murat Şen flux yaptığı videosunda karışımın içine gliserin atıyordu ama bu gliserinin neden eklediğini söylemiyordu. Benim aklıma yapışkanlığı azaltmak için olabileceği geldi ama çok fazla flux kullanmadığım için denemedim. Belki sen deneyip sonucunu söyleyebilirsin.
6:50 dakikadan itibaren gliserin eklediğini söylüyor ve gerekçe olarak da "daha temiz bir lehimleme için" diyor. Ama tam net değil bu temiz lehimleme açıklaması.Isopropil alkol ve çam reçinesi karıştırdı diye hatırlıyorum ama başka videosu varsa bilmiyorum. Lise zamanında çam reçineyi lehimleme için kullanırdım. Hem çok hoş kokusu var hem de camsı şekilde katılaştığı için temizlemek kolay oluyordu. Reflow şimdiye kadar çok fazla ihtiyaç olmadı. Olduğu zaman ise padlere krem lehim çekip sıcak hava ile ısıtıyorum. Olabildiğince flux, pasta kullanmamaya çalışıyorum. Amtech şırınga pasta çok hoşuma gitti. Denemek için küçük tüp yada 50ml kutu almak istiyorum.
Çok şey denedim hatta gliserin miktarını artırdım olmadı. Latin ulkerinden bir adam en son ultrasonik ısıtıcı ile ısıtiyordu iyi gibiydi. Videoyu bulursam eklerim.Yapışkanlık gidermek için bir formül bulursan ve paylaşırsan sevinirim.
Murat Şen flux yaptığı videosunda karışımın içine gliserin atıyordu ama bu gliserinin neden eklediğini söylemiyordu. Benim aklıma yapışkanlığı azaltmak için olabileceği geldi ama çok fazla flux kullanmadığım için denemedim. Belki sen deneyip sonucunu söyleyebilirsin.