Şu andaki konumunuzu eğitiminizi belirtmemişsiniz.!
Mühendislik okumak mesleki olarak bilgi bazında size ilaveten bir şey öğretmeyecekse, yada mühendisliği okuduğunuz süre boyunca, orada öğreneceklerinizi piyasada çalışarak da öğrenebiliyorsanız, mühendislik diploması ile maaşlı olarak size ait olmayan başka bir işyerinde çalışmak amacında değilseniz,
Mühendisliği okumanın faydası pek olmayabilir. Mühendislik okuyup kendini devlet memurluğuna atmak, doktara verip öğretim görevlisi olmak peşinde koşturanları çok gördüm.
5 sene mühendislik okuma süresinde, çok ciddi ticari bir proje yada projeler bitirebilenlerde olabiliyor.
Tabi bu arada geçim derdi ve faturalar ay sonunda nasıl ödenecek kaygısı olmayacak, mühendislikde okuyor pozisyonunda olduğunuz düşünülecek.
Duruma göre mühendislik okumanın faydasının görülebileceği veya görülemeyeceği durumlar olacaktır.
Aslında bu gibi durumlar adamına göre kabiliyetlerine becerilerine girişkenliğine göre de değişebilir.
Birisini görüp tanımadan elinden netür işler geliyor kabiliyetleri ne bilmeden, ezberden sen mühendisliği oku hatta şu mühendisliği oku veya okuma demek ne derece doğru olur bilemiyorum.
Belkide uzamanı teşhisini çoban olmandan yana kullanacak ve belkide gerçekden uzman çoban olabilecek biriside olabilirsiniz? Önemli olan sevdiğin işi yapmakdır.
Kimisine görede başarılı olacağın işi yapmaktır.
Önemli olan çıkarabildiğin becerebildiğin iştir.