Freemont2.0
Üye
Hangisine Güvenmeli sizce
İbreli ölçü aleti kullanırken bu kadar kaygım yoktu.Gerçek değeri görmek için;
Sonuca +3 digit eklenecek.
Güvenilir, neden güvenilmesin?
Parasına göre hizmet ediyor.
İYi para, kalite cihaz.
Az para, idare eder cihaz.
Yokluk içinde,
Neler kullandık neler.
Şimdiki cihazlar kral, kral...
ben farkını sormadım. sizce hangisine güvenmeliyim dedim.Ne fark eder 1-2 v , 1-2 ohm?
Uzay mekiğinde mi kullanılacak.
Ha 5.0v olmuş ha 4.9 v- 5.1v
Fazla takılmamak lazım.
ARGE laboratuvarı/ fabrika/üretim yeri olur, kaliteli hassas cihazlar gerekir anlarım.
Yeni tasarım devre geliştirilir anlarım.
Devre montajında, onarımın da orta karar ölçüm cihazları yeterli dir.
derim...
Mavi olanın ismini okuyamadım. Onun hata oranı kaç?ben farkını sormadım. sizce hangisine güvenmeliyim dedim.
Güvenden ne anlamalıyız?ben farkını sormadım. sizce hangisine güvenmeliyim dedim.
hayır. diğeri de hold durumunda.Mavi olan HOLD tuşuna basıldığı için en yüksek değeri hafızaya almış onu gösteriyor(?) Diğeri güncel olanı gösteriyor.
Toolfix C1Mavi olanın ismini okuyamadım. Onun hata oranı kaç?
ben yazılanı okumadan cevap vermedim. ayrıca siz kimsiniz ki de benim arge laboratuvarında çalışıp çalışmadığımı biliyorsunuz. yaptığınız yorumu önce tartıp sonra gönderin.Güvenden ne anlamalıyız?
Hangi ölçü aletini kullanırsanız kullanın.
Hepsinde hata payı oranı vardır.
Yazılanlara okumadan/anlamadan cevap verme zorunluluğunuz yok.
Çok hassas/kalite cihazlar olur; aradaki kriterlere bakılır, anlarım sorunuzu,
Resimdeki İki örnekte; idare eder amatör cihazlar
Ne fark eder ki...
Hangisini kullanırsanız kullanın.
Uzay mekiğinde mi kullanılacak.
ARGE laboratuvarı/ fabrika/üretim yeri olur, kaliteli hassas cihazlar gerekir anlarım.
Yeni tasarım devre geliştirilir, anlarım.
Hocam o konuda hiç sorunum yok konu da bu değil konu arkadaşın saçma sapan ileri geri konuşması.Bunun icin guvenilir bir referansa ihtiyacin var.
Aksi halde hangisi dogru bilemezsin.
Referans icin referans voltaj cipleri var.
Yada cok dogru olcum yaptigi bilinen hatasiz bir voltmetreyi referans al.
Yani referansin olmak zorunda.
Iki voltmerede fotosuna ve gostergedeki rakamlara bakarak biz referans olamayiz.
hocam diğer konuda haklısınız fakat alınganlık değil bu eleman her zaman aynı tavırları. insanlar profiline mesajlar yazıyor cevap vermeye bile tenezzül etmiyor.Alinganlik yapmakta fayda var. Yazilanlar bazen can siksa da aslinda amac can sikmak degildir..
Elektronikte cogu zaman %5 gibi malzeme toleranslariyla calistigimiz icin %5 likler ordusuyla yapilmis bir cihazin sorunsuz calisiyor.
Bilim adamlarinin bir teoriyi ispatlamak icin deney yapmalari icin pahali cihazlar gerekiyor.
50 Dolarlik alet bizlerin isini gorurken teori ispat pesinde kosan adamlarin calistiklari labaratuvarlardaki aletler 50 bin dolar olabiliyor.
Dolayisi ile 236v yada 234v ikileminde karsilasilan hata miktari siradan islerde onemli bir hata degil.
Iki saati olan asla gercek zamani bilemez diye dusun.