Hario V60 kettle tamiri

Aslında birazda uğraşılsa tek yüzlü pcb ile (tel ile birkaç jumper kullanarak) de çözülecek gibi duruyor. Mcunun altındaki viaları oradan alacak şekilde bir çözüm bulunabilir gibi düşünüyorum. Mcu biraz daha sol tarafa kaydırılırsa, sağ tarafda vialar veya jumper padleri için yer açılabilir. Bottom layerde çok fazla yol yok. Gnd bağlantılarını (copper pour ) takip edememedim, gndnin top layere alınması nasıl olur bir bakmak lazım.

Orijinal kart tek layer. Ama orada SWD ve UART yok, Bir de voltaj regülatörü de yok. Pin atamaları ile oynuyorum şimdi, ama tek layer yapmak için çok da kasmaya gerek görmüyorum. Hatta iki layer olsun ki onu denemiş olayım benim minyatür freze ile :)

Şimdi baktım open drain akım taşıma kapasitesine. 22 mA absolute max diyor. Şimdi 8 mA ile sürdüm backplane LED lerini, yeterince parlaklık veriyor. Dolayısıyla iki transistör, iki direnç daha gitti.

@taydin hocam v60 ın yerini tutmaz ama elinizdeki imkanlar ile güzel bir kahve demleyin, çok daha güzel çözümler bulma ihtimaliniz artar :)

Proje süresi uzadı. Bu gidişle v60 ın yokluğuna alışacaksınız:)

O kadar kritik ise bizde el atalım.
En azından bir kumbara hesabı oluşturup forum ahalisi olarak size yeni bir set hediye edelim :)

PCB taslağınızdan anlaşılmıyor ama LCD bottom layer tarafında değilmi, micro buttonlar gibi.

Demek istediğimi aşağıdaki resim daha iyi anlatıyor. LCD backlight pinleri sanki biraz aşağıya doğru inmesi gerekiyor.

211.png

Tüm planlar değişti desenize. Zaman zaman benimde başıma bu durum geliyor fark ettiğimde kendime kızıyorum.
Backlight pinleri lcd footprintin bir parçası ise bottom layere geçtiğinizde yanlış tarafda kalacaklar. Birde o pinlerin konumu (pcb nin kenarını referans alınca) tam olarak oturmayacak şekilde görünüyor.

Pardon benim backlight olarak yukarıda resimde işeretlediğim yerler J4 J5 J6 test pinleri :kizgin3:

Şimdi şunu farkettim. Ben LCD_SEG0 ... LCD_SEG7 şeklinde bağladım MCU ya. Ama bunun bir önemi yok, bir sürü LCD_SEG pini var ve istediğimi bağlayabilirim. Sonra da lookup tablosunu ona göre düzenlesem olur. Şimdi bütün pinler o şekilde ayarlıyorum. Via sayısı baya azalacak. Ama sıfıra inmeyecek gene de.

Büyük vialarla tekrar çizdim. Bütün yapılabilecek eksiltmeleri de yaptım. Perçinler pire gibi ama bu şekilde bakınca devasa görünüyorlar. Şu anda 22 tane via var.

1760778789737.png

1760779100657.png

Son düzenleme:
CubeMX pcb tasarımında pin-swap işlemleri konusunda büyük kolaylık sağlıyor. Datasheet ile uğraşmadan olup olamayacağını hemen görmek ciddi zaman kazandırıyor.

Elinize sağlık. Resimde gösterdiğim 5 adet viada kaldırabilir duruyor. Zaten pin header pinlerine bağlandığı için ben olsam koymazdım. pean headerlerin plastik kısmını biraz yukarıya çekerek hem bot hemde top layerden lehimliyorum. Bazen plastiği yerinde bırakıyorum bazende tüm pinleri hem alt hemde üstden lehimleyip plastikden kurtuluyorum

FSViewer_71Qlm3qix4.png

cubeide yi ilk defa kullanıyorum. Alternatif pin önerdiğini gördüm, ondan daha fazla yararlanmaya çalışacağım.

1760780809069.png

Elinize sağlık. Resimde gösterdiğim 5 adet viada kaldırabilir duruyor. Zaten pin header pinlerine bağlandığı için ben olsam koymazdım. pean headerlerin plastik kısmını biraz yukarıya çekerek hem bot hemde top layerden lehimliyorum. Bazen plastiği yerinde bırakıyorum bazende tüm pinleri hem alt hemde üstden lehimleyip plastikden kurtuluyorum

Fazladan 5 perçini dert etmeyeceğim artık. Aslında pin header bile takılmayacak oralara muhtemelen, header'lar fazla yüksek olabilir, doğrudan kablo lehimlenmesi gerekebilir.

Forum istatistikleri

Konular
8,409
Üyeler
3,324
Son üye
furkanswa

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back