Hedef Yeni Yurt Dışı Yasağı Mı?

arkaplan

Aktif Üye
Önüme çıkan video !!!

Hedef Yeni Yurt Dışı Yasağı Mı?

Son düzenleme:
Şu anda gümrüksüz birşeyi zaten getiremiyoruz, yani %100 yasak durumu var.

Bundan ötesi, her Türk vatandaşına belli bir miktar malı ihraç etme zorunluluğu olsa gerek :D

Yav şimdi aliexpress'e girdim ve şu saati gördüm. "Seçilen adrese gönderilemiyor" da demiyor. Ne demek oluyor şimdi bu?

1770812014783.png

henüz bazı satıcılara uyarı gitmemiş olabilir. muhtemelen sipariş iptal olur ya da yola çıksa bile gümrükte kalır.

Temu Geri Mi Dönüyor? İlk Alışveriş Denemem!

Hemen alış veriş yapmayın .
Ben sizin yerinize alış veriş yaptım sonuç ne olacak !!!
İkinci video gelecek .

Son düzenleme:
bir şekilde delmenin yolunu bulurlar, zaten bulunmazsa da kaçakçılık fena patlar.

bir şekilde delmenin yolunu bulurlar, zaten bulunmazsa da kaçakçılık fena patlar.

Zaten Türkiye'de hiç kimse "kanun düzelsin, herkes de yeni kanundan istifade etsin" diye olaya yaklaşmaz. "Problemi çözecek bir amca, dayı, arkadaş, tanıdık, veya avantacı nasıl bulabilirim?" diye bakar. Benim işim görülsün de, başkası ne yaparsa yapsın ...

Ben gönderiyorum sen gümrüğü nasıl yapıyorsan yap diyor olabilirler. Hiç göndermemelerindense böyle olması daha iyi.

O zaman bir nevi 20 yıl öncesine döndük. O zamanlar, senin paketine ne olacağına tamamen gümrük memurunun paşa keyfi karar veriyordu. 300 dolarlık mal sorunsuz geçebiliyordu, 10 dolarlık mal gümrüğe takılabiliyordu. Gidip gümrük memuruna yalvarırsan bazan senin paket sihirli bir şekilde gümrükten geçebiliyordu. Veya "usulünü bilip" memuru bir şekilde görürsen de işin hallediliyordu.

O zamanlar gümrüğe memur olarak girmek, milletvekili olmaktan çok daha avantajlı birşey idi. Gümrükten emekli olanlar da en iyi semtlerde, en iyi arabaları kullanan zengin insanlar oldular.

Şuanda zaten öyle. Adamını bulursan Türkiye'de her şey oluyor. Böyle olması en azından lanet olsun gümrüğü ıvırı zıvırı neyse vereceğiz dediğimizde verip alırız malımızı. Yeter ki göndersinler.

Bu yasaklar her türlü bir şekilde aşılacak alternatifler üretilecek. Derenin önünü ne kadar kesebilirsin ki elbet patlak verecek bir yerden.

Limit varken en azından limitin altında olan gönderinin büyük ihtimalle gümrüğe takılmayacağını söyleyebiliyorduk. Ama şimdi hiçbir netlik yok. Herşey gümrüğe takılabilir de takılmayabilir de.

Zaten her şey gümrüğe tabi zaten abi 30€ limiti sıfırlanınca bu belirsizlik ortadan kalkmış oldu. Adamını bulan şuanda ürünün teknokent üniversite vs kapsamında argeye sokup yine bireysel ithalat ile alabilir. Her şey mümkün.

Limit varken, limitin altındaki ürünler çok büyük bir ihtimalle ithalat rejimine tabi olmuyordu. Yani sadece vergi ödeyip alıyordun ürünü. Vergi alınması da gayet normal, bütün ülkeler alıyor. Ama ithalat rejimine tabi olunca, ürünün değeri ne olursa olsun en az 300 dolar giriyor.

Screenshot_20260212_125838_Chrome.jpg

Şimdi mevzuatı aşmış olsa da sistem çalışır ona da bir kanunla engel olunur.

Sonuçta amaç engel olmak değil mi

Hemen başka kanun kararname çıkarılır. Kapatılır. Türk lirası koruma kanunu gibi, Türk esnafı koruma kanunu?

Ne kadar sürer bilinmez.

Kafaya koyduktan sonra !!!

Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,904
Üyeler
3,581
Son üye
Sarslan

Son kaynaklar